Миття підлоги з сіллю: чому, дізнавшись про цей спосіб, так робитиме кожна господиня

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ні для кого не секрет, що використання хімічних засобів під час прибирання може негативно позначитися на нашому здоров'ї. Що ж робити у такій ситуації? Вдаватися до давніх методів наших бабусь! У цьому матеріалі ми розповімо, як сіль допоможе вам вимити підлогу та інші поверхності до ідеальної чистоти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На кухні у кожної господині знайдеться звичайна кухонна сіль. Багато хто знає, що її можна використовувати не лише в процесі приготування їжі, а й у побутових цілях, адже сіль може стати незамінним помічником при проведенні генерального прибирання будинку. До того ж сіль чудово підходить для миття підлоги. Нижче ділимося ефективним бабусиним рецептом, який опублікували на порталі tintelekt.com.

Сольовий розчин для миття підлоги: рецепт

Пів склянки солі розчиніть у великому тазику або відрі з теплою водою. Використовуючи швабру або ганчірку, вимийте підлогу як ви це завжди робите. Якщо у вас дерев'яна підлога, ви помітите, як її поверхня почне блищати від чистоти. Якщо у вас плиткова підлога, можете бути впевнені, що бруд буде ретельно видалено після миття.

Також можна приготувати універсальний засіб для прибирання. Для цього вам знадобляться наступні компоненти:

  • Пів склянки солі;

  • 2 чайні ложки харчової соди;

  • Половина ложки рідкого мила (або розчиніть шматочки мила у гарячій воді);

  • 2 чашки гарячої води (можна використовувати більше, якщо потрібно).

Змішайте всі інгредієнти у відрі чи пластиковій пляшці та добре збовтайте, щоб усі компоненти розчинилися. Потім використовуйте цей розчин для миття підлог та інших поверхонь. Він ефективно видалятиме бруд і залишатиме свіжий аромат. Якщо плями не видаляються відразу, повторіть процедуру та залиште розчин на поверхні на кілька хвилин, щоб вони окислилися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як використовувати прострочений крем для обличчя. Ми поділилися 3 випадками, коли цей продукт зможе виручити вас у побуті.