Навіщо використовувати оцет під час прання? Геніальний лайфхак, яким користуються лише досвідчені господарки

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Багато господарок не підозрюють, що звичайний оцет може стати чудовою заміною дорогим засобам для прання. У нашому матеріалі ми розповімо, як правильно використовувати оцет і який ефект від нього варто очікувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як використовувати оцет для прання?ʼ

При використанні оцту для прання не слід застосовувати чистий засіб. По-перше, це може призвести до знебарвлення тканини, а по-друге, сам оцет має сильний запах, який потім буде важко видалити.

Досвідчені господарки рекомендують використовувати пропорцію 50-70 мл оцту на 5 літрів холодної води при замочуванні. При пранні у пральній машині дозування не повинно перевищувати 100 мл на цикл. Однак у цьому випадку бажано включити режим подвійного ополіскування, щоб повністю видалити запах оцту. Якщо у вас є точкові забруднення на одязі, достатньо просочити ватний тампон розчином оцту та води у співвідношенні 1:1, залишити на 15 хвилин, а потім випрати річ у пральній машині у звичайному режимі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо використовувати оцет для прання?

Оцет є корисним інгредієнтом не тільки в кулінарії, а й при пранні. Ось кілька причин, які змусять вас додавати у своє прання цей засіб:

  • Додавання оцту в пральну машинку допоможе зберегти яскравий та свіжий колір речей на довше.

  • Замість використання ополіскувача для м'якості одягу можна додати пів склянки оцту в кондиціонерний відсік і застосовувати його під час остаточного полоскання.

  • Оцет протидіє електризації тканин, запобігаючи її прилипання до тіла. Він також допомагає прибрати шерсть домашніх тварин з одягу.

  • Для білого одягу оцет можна використовувати як відбілювач, щоб усунути жовтизну та освітлити тканину.

  • Крім того, оцет корисний і для самої пральної машинки, тому що він видаляє вапняний та мильний наліт. Це допомагає зберегти пристрій у чистоті та продовжити його термін служби.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як бачите, незвичайні ідеї часто є геніальними рішеннями у розв'язанні повсякденних проблем. Раніше ми ділилися не менш цікавим лайфхаком та розповідали, навіщо виливати кока-колу в унітаз . Виявляється, цей метод допоможе вам позбутися навіть найсерйозніших забруднень.