Без зайвого розкручування: як почистити сифон підручними засобами

Лайфхаки

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Прибирання на кухні завжди викликає неприємні емоції. Особливо, коли мова заходить про зони, які засмічуються частіше та сильніше за інші. Наприклад, чищення сифона може супроводжуватись його розкручуванням та зніманням, щоб прибрати засмічення. Пропонуємо ознайомитися зі способом чищення сифона, який ефективно спрацьовує у більшості випадків. Проте, якщо засмічення дуже сильне, радикальних методів не уникнути.

Щоб почистити сифон без його розкручування, вам потрібно скористатися всього двома засобами, які є майже у кожного вдома. А саме - содою та оцтом. Все, що потрібно - засипати у злив склянку соди та залити склянкою оцту. Отвір зливу варто закрити губкою чи ганчіркою, через активне утворення газів від поєднання цих двох засобів. Почекайте 20 хвилин, після чого залийте 1 літром окропу або гарячою проточною водою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо скориставшись цим способом засмічення усунути так і не вдалося - доведеться сифон розібрати. Почистьте розібраний сифон старою зубною щіткою, видаливши сміття з усіх елементів, і скрутіть назад.

Щоб засмічення сифона не було частою проблемою, користуйтесь сіткою для сифона і не забувайте видаляти залишки продуктів із тарілок у відро для сміття перед їхнім миттям.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали про засоби для машинного прання. Якщо ви ще не визначились сухий порошок чи гель - тоді ця стаття для вас.

Фото: pexels.com