Навіть не думайте її мити! Розповідаємо, як правильно заморозити малину на зиму

Лайфхаки

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сучасні господині все рідше варять варення, але часто заморожують ягоди. Все просто: заморожування вимагає не тільки менше часу, а ще й зберігає корисні властивості продуктів. Зважаючи на те, що зараз сезон малини, розповідаємо, як її правильно заморозити, щоб зберегти всі вітаміни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливий момент! Перед заморожуванням малину не рекомендується мити. Бактерії, які можуть бути на ягодах, загинуть від низьких температур. А ось мокра малина може перетворитися на крижану грудку. Також заморожувати слід лише свіжу ягоду. М'яті та підв'ялені ягоди краще використовувати для приготування пюре. Ну і для заморожування ягід найкраще використати невеликі контейнери.

Як правильно заморозити малину

  • Просто висипте малину в сухий і герметичний пакет, зав'яжіть його, залишивши трохи повітря і помістіть його в морозилку.

  • Є метод ще простіше, проте тут користь ягід буде вже не такою великою. Ви можете перетерти малину з цукром. Перед заморожуванням пюре рекомендується залишити на 15 хвилин|мінути|, щоб цукор розчинився.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таким чином, заморожування малини – це зручний та простий спосіб зберегти ягоди для майбутнього використання. Також дізнайтеся, як швидко та без проблем відмити навіть дуже брудні ягоди. Якщо у вас є власні грядки з полуницею, вам, напевно, знайомо те, як неприємно збирати ягоди після дощу. Навіть після ретельного промивання під проточною водою піщинки все одно можуть рипіти на зубах. Але не впадайте у відчай, існує простий спосіб впоратися з цією проблемою.