Щоб не "розплавився": як допомогти своєму коту пережити спеку

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

У найспекотніші літні дні варто подбати не лише про себе, а й про своїх домашніх улюбленців. Як і ви, вони можуть страждати від теплового удару. Що треба робити, щоб захистити кота від перегріву - розповідаємо у цій статті. 

Британська ветеринарна організація PDSA поділилась порадами, як охолодити кота у спекотний день. Візьміть ці поради собі на замітку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  1. Закривайте на день штори, щоб пряме сонячне проміння не потрапляло в кімнату, тим самим підігріваючи повітря ще сильніше.

  2. Переконайтеся, що у вашого кота є постійний доступ до чистої та свіжої води. Бажано розмістити миски з водою в різних зонах будинку.

  3. Якщо ви пускаєте кота самостійно гуляти на вулиці, намагайтеся робити це рано вранці та ввечері, коли надворі трохи прохолодніше.

  4. Котів, що гуляють на вулиці, варто обробляти сонцезахисним засобом для тварин, тому що вони, як і люди, можуть отримати сонячні опіки. Особливо в ділянках із тонкою шерстю, як от вуха чи ніс.

  5. Провітрюйте квартиру у вечірній час та використовуйте вентилятор, щоб максимально знизити температуру повітря в приміщенні.

  6. Придбайте для свого улюбленця спеціальні килимки, що охолоджують. Вони продаються майже в кожному зоомагазині.

  7. Вичісуйте котика від зайвої шерсті. Для цього використовуйте спеціальні щітки або ж погладьте улюбленця мокрими руками.

  8. Використайте кубик льоду, як іграшку. Це й освіжить кота, й розвеселить водночас.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми розповідали про 5 головних небезпек, що чекають на вашого собаку влітку. Будьте обачні, щоб не створити своєму улюбленцю проблем зі здоров'ям.

Фото: freepik.com