Собачі “поцілунки”: чому пухнастики люблять облизувати своїх людей

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Собаки не можуть, як люди, виразити свої думки та почуття словами, тож вони роблять це у власний спосіб. Наприклад, у вигляді “поцілунків”. Які саме знаки уваги таким чином надає своєму власнику собака - пояснюємо в цій статті на HOCHU.UA. 

Звісно, не всі господарі в захваті від того, що собака намагається їх облизати. Одна з причин в тому, що це не гігієнічна процедура. Інші ж, навпаки, відносяться до неї досить лояльно. Але в чому ж причина таких дій вашого чотирилапого друга?

► Цікавість.  В той час, як людям запах поту не подобається і вони намагаються його позбутися за першої ж можливості, тварин він, навпаки, приваблює. Таким чином собаки збирають необхідну їм інформацію про господаря не лише за допомогою нюху, а й на смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

► Турбота про господаря. Іноді собаки починають вилизувати людину, яку люблять, якщо вирішили, що вона забруднилась і її треба відмити. Також таким чином тварини можуть намагатися втішити вас, якщо вам боляче чи ви здаєтесь їм засмученими.

► Демонстрація, хто тут головний. Щоб показати вам свою покірність та підпорядкування, собака також може почати вас вилизувати.

► Знак прихильності. Облизування нерідко може свідчити про любов, симпатію та інші позитивні емоції щодо господаря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми ділилися лайфхаком, як відучити собаку гавкати під час приготування йому їжі. Подбайте про дресування, щоб не нервувати кожного разу.

Фото: freepik.com