Собаки, які вважають себе людьми: чому це тривожний сигнал для господаря

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Багато власників чотирилапих пухнастиків поводяться з ними так, ніби вони люди. Господарі вважають собак повноцінними членами родини та ставляться до них, мов до дітей. Та це не зовсім правильно, тому що собаки мають власні природні потреби. У цій статті на HOCHU.UA поговоримо про наслідки таких дій.

Якщо ви починаєте поводитися з собакою як з людиною, це може призвести до виникнення проблем з її поведінкою. Наприклад, у тварини можуть проявитися тривога, агресія, тяга до псування предметів чи речей. Щоб відчувати себе безпечно та комфортно, собакам потрібні лідери.

Щоб відчувати себе щасливою, собаці необхідні щоденні фізичні вправи та розумова стимуляція. Коли господар не займається собакою взагалі або приділяє недостатньо уваги її природним потребам, це може призвести до того, що в улюбленця розвинеться нездорова поведінка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо за своє життя пес мало контактував з іншими собаками, то він, швидше за все, почне вважати себе людиною. Відтворенню типової людської поведінки собакою також сприяє відношення господаря до неї як до дитини. Так, тварини повторюють все за своїми власниками: сидять на стільцях та диванах, їдять їжу зі столу та переглядають телевізор. Це здається безвинною та милою поведінкою. Проте насправді собака нещаслива та потребує соціалізації.

Також раніше ми писали, власники яких порід собак найчастіше звертаються до дресувальників. Проте чи насправді їхні улюбленці "погані хлопчики"? Відповідь у цій статті.

Фото: freepik.com