“Котячий масаж”: чому не варто сваритись, коли котик топче вас лапками

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Раніше ми розповідали вам, якими способами кішки висловлюють свої почуття до господарів. Один з них - коли тварина починає м'яти вас лапками. Та іноді котики “масажують” своїх господарів і з серйозніших причин. Детальніше - у цій статті на HOCHU.ua.

Не всі господарі можуть бути у захваті від такої поведінки улюбленця. Це пов’язано з тим, що іноді кішки в момент “масажу”, крім подушечок лап застосовують ще й кігті, чим можуть завдати болю. Та не поспішайте сварити свого улюбленця - краще спробуйте розібратися у причинах його дій.

Спроба спілкування. Коли кошенята вигодовуються кішкою, то масажують її молочні залози, щоб отримати молоко. У процесі цього вони також розминають пахучі залози на подушечках лап, чим стимулюють виділення феромонів. Вони допомагають кошеняті передати матері інформацію про себе, стан свого здоров’я та інші повідомлення. Тож, коли доросла кішка топче вас лапками, вона намагається таким чином з вами спілкуватися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Позбувається негативу. Отриманий наганяй, пуста миска з кормом, поява іншої тварини чи людини в домі - все це спричиняє появу у тварини стресу. Щоб позбутися негативу, котик може почати м'яти вас чи щось м’якеньке, на кшталт, вовняної ковдри чи подушки. Знову ж таки, через асоціації з безпечним та затишним дитинством поруч з мамою-кішкою.

Нав’язлива поведінка. Якщо кіт топче занадто часто й це довго триває, що призводить до травмування його ніжних лапок, варто звернутися до ветеринара. Це може бути сигналом, що ваш улюбленець переживає сильний стрес чи біль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми писали, чому ваша кішка гасає по дому як навіжена. Впевнені, що деякі причини вас здивують.

Фото: freepik.com