Зробіть це з огірками в спеку, інакше рослини змарніють та загинуть

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Щоб ваші рослини огірків легко пережили спеку, не достатньо просто поливати їх. Треба створити ідеальні умови, при яких вони виживуть без втрат. Для цього варто підживити культуру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Огірки - це тропічна культура. Вони люблять тепло та помірну вологість. Втім, коли температура на вулиці сягає +32 градусів Цельсія, огірки страждають від спеки найбільше серед інших рослин. Деякі сорти схильні переставати утворювати зав’язі. Вони припиняють ріст, жовтіють та в’януть. Як допомогти огіркам у відкритому грунті, розповідає “Майстерня ідей”.

Найкраще заздалегідь вибрати для посадки частково затінені місця. Однак, головне - це полив. У спеку огірки поливають часто і рясно, бажано вранці або ввечері. У вітряну погоду огірки поливають щодня, у безвітряну можна через день.

Щотижня землю під огірками слід мульчувати перегноєм. Це врятує від утворення твердої скоринки на поверхні ґрунту та скоротить час його висихання.

Дуже важливим у спеку є правильне підживлення. Впоратися з тепловим стресом огіркам допоможе калій. Для приготування розчину змішайте 1 столову ложку з гіркою калію сульфату в 10 літрах води. Цією рідиною рослини поливають під корінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зверху ж рослини варто обприскувати настоєм помідорного бадилля та циркону. Здорове бадилля впродовж 7 днів настоюємо у відрі води. Один літр цього настою розводимо в 10 літ води й додаємо стандартну ампулу циркону. Обприскуємо рослини вранці чи ввечері. Також ми розповідали, чим обробити картоплю.