Як відмити руки після городу і навіть від помідорів: 3 простих способи

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Після роботи на городі або в саду буває непросто відмити руки та нігті. Іноді не рятують навіть рукавички - бруд все одно проникає та в'їдається. Особливо бруд від помідорного бадилля - ми розповідали, як підв’язувати томати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відтерти ці забруднення не допомагають ні господарське мило, ні миюче для посуду, ні крайній засіб - стара зубна щітка. Та це реально. Детальніше розповідаємо разом із “УНІАН”.

Цукор + мило

Засіб на основі цукру прекрасно очищає і живить руки. Для приготування змішайте 1 чайну ложку цукру з двома чайними ложками рідкого мила або піни. Натріть цією сумішшю руки. Для кращого ефекту потріть старою зубною щіткою, а потім змийте.

Найкраще підійде дігрятне мило. Воно ефективніше прибирає бруд. Загалом засіб допомагає від лущення та обвітрення. Після цього змастіть руки кремом.

Сода + молоко

Ванночка добре розчиняє бруд, який залишився під нігтями, в порах і тріщинах. Також цей засіб відбілює шкіру рук. 1 частину молока та 1 частину води трохи підігрійте, додайте до суміші 1 чайну ложку соди. Потримайте руки у ванні 15 хвилин, а потім потріть старою зубною щіткою особливо забруднені місця і помийте.

Ревінь, щавель, червона смородина

Сік червоної смородини чудово відмиває плями зі шкіри. Особливо добре він справляється зі слідами від бур'янів і після сапання городу. Розчавіть у руках кілька ягід і їхнім соком ретельно протріть забруднені ділянки. Підійде також ревінь або щавель. Кислота в цих рослинах прекрасно видаляє навіть найбільший ворог чистих рук - зелень томатного бадилля.

Як захистити руки від бруду

Є низка правил, з якими вдасться уникнути особливо складних забруднень. Виконуйте їх - і не доведеться довго відтирати руки.

Правильні рукавички

Звичайні гумові та тканинні рукавички для городу не підходять. Гумові швидко рвуться, а тканинні не рятують від бруду. Найкраще взяти спеціальні багаторазові рукавички для саду та городу - зроблені з товстого латексу і з бавовняною підкладкою.

Змастіть руки кремом

Перед початком роботи змастіть руки шаром живильного крему. Він не дозволить пилу і бруду забиватися.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Захистіть нігті милом 

Щоб попередити бруд під нігтями, візьміть розмочений шматок мила та обережно пройдіться по ньому нігтями - так, щоб мило залишилося. Після роботи залишиться лише вимити це мило - бруд не потрапить. Також раніше ми розповідали, як поливати грядки у спеку.