Дві сильні молитви, які потрібно прочитати 26 вересня — у День святого апостола та євангеліста Іоана Богослова

Усі свята

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

26 вересня в Україні відзначають День пам'яті святого апостола Іоана Богослова, який був одним із найулюбленіших учнів Ісуса Христа. Цього дня віряни згадують про звільнення святого з цього світу, а також моляться до нього. Які молитви потрібно прочитати у це свято? Дізнайтесь на HOCHU.ua!

Раніше День представлення святого апостола та євангеліста Іоана Богослова в Україні відзначали 9 жовтня. Однак після переходу на новоюліанський календар дата святкування змістилася і тепер його відзначають 26 вересня.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У День пам'яті Іоана Богослова рекомендується відвідати богослужіння у церкві та віддати молитву святому. Якщо з будь-яких причин неможливо відвідати храм, можна прочитати молитву вдома. Апостол Іоан вважається покровителем мандрівників, учнів, художників та іконописців. Його благають про зцілення, добробут в сім'ї, захист від злих духів, а також про щасливе народження дітей.

Нижче ви знайдете тексти двох сильних молитов, які слід прочитати 26 вересня — в День представлення святого апостола і євангеліста Іоана Богослова.

Молитва про здоров'я та захист до святого Іоана Богослова

О великий апостол, євангеліст громоголосий, Ти бачив таємні одкровення, які чекають на людство, непорочний і улюблений учень Ісуса Христа! Прийми нас, грішних, під своє заступництво. Випроси у Христа, Бога нашого, милості, Який перед твоїми очима Кров Свою пролив за нас. Хай помилує нас і простить наші гріхи з милості Своєї, і дарує нам здоров'я духовне та тілесне, всяке благодіяння та достаток.

О, великий Іване! Збережи всі міста християнські, цей храм, тих, хто служить і молиться в ньому, від голоду, згубної смерті, вогню і меча, навали та війн. Врятуй нас від усякої біди та молитвами твоїми відведи від нас праведний гнів Божий, і випроси для нас Його милосердя. Амінь.

Сильна молитва про прощення від гріхів до апостола Іоана

Всехвальний апостол і євангеліст Іоан Богослов! Умоли Господа Бога дарувати нам (імена), звільнення від всіх гріхів наших, якими ми грішимо від юності нашої в усьому житті. Нехай твоєю милістю Бог простить нас. Прославляємо Отця і Сина і Святого Духа, нині та й на віки віків. Амінь!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми  публікували повний перелік  державних та професійних свят у вересні 2023. Дізнайтеся, кого будемо вітати цього місяця.