Великі спостерігачі та творчі натури: хто такі візуали та як вони сприймають навколишній світ

Особистісний розвиток

Тамара Черкасова

Журналістка

Нещодавно ми пояснювали, як впізнати кінестетика і як з ним спілкуватися, тепер настала черга іншого представника типології стилів навчання – візуала. У матеріалі Хочу – характеристики візуалів та кілька способів дізнатися про них серед інших людей.

Характерні риси візуалів

Як правило, візуали вміють спостерігати за своїм оточенням, можуть швидко обробляти інформацію та запам'ятовувати її, а також люблять малювати, пояснює bau.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Великі спостерігачі

Візуали вміють помічати найдрібніші деталі та зміни. Це ті люди, які помітять, що ви зробили стрижку коротше на 5 мм або змінили колір волосся на півтону. Вони також легко згадають вулицю, якою пройшли кілька років тому.

Комусь може здатися дивним, як швидко візуали сприймають зміни, але вони просто дуже зосереджені на візуальних ефектах.

Пам'ять на "картинки"

Візуалам легше запам'ятати щось, якщо інформація зображена на графіках, таблицях або картинках. Для кращого запам'ятовування візуалам варто запам'ятовувати образи, які можуть нагадувати про інформацію.

Візуали гарні у мистецтві

Оскільки візуали постійно використовують візуальні ефекти передачі своїх ідей та емоцій, вони, зазвичай, частіше захоплюються образотворчим мистецтвом чи вибирають творчі професії, пов'язані із зображеннями.

Як впізнати візуала серед інших людей?

Якщо кінестетикам важливо відчувати дотик, то візуалам набагато важливіше отримувати візуальну стимуляцію, а завдяки вродженій спостережливості вони легко помічають закономірності в процесах. Але це ще не всі риси візуалу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • У візуалів, як правило, яскрава уява. Іноді, щоправда, вони можуть бути надто мрійливими.

  • Візуали вміють розуміти мову тіла та вирази обличчя. І для того, щоб правильно зрозуміти співрозмовника, їм може знадобитися побачити його мову тіла та вираз обличчя.

  • Візуали зазвичай добре вміють використати свою інтуїцію для вирішення проблем.

  • Візуали перфекціоніст і зазвичай дуже організовані.

  • Візуали віддають перевагу тихій обстановці, оскільки легко відволікаються на шум.

Раніше ми розповідали навіщо потрібний лайф-коуч. Такий наставник може допомогти вам стати найкращою версією себе.