Вражає своєю унікальністю: нові факти про тіло людини

Важливо знати

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Учені, які досліджують людський організм, щоразу знаходять унікальні факти про тіло. Вони стосуються як роботи наших органів, так і їхнього кольору. Раніше ми писали про те, як легко зупинити панічну атаку, а тепер розкажемо, наскільки унікальною є людина.

Учені розповіли про нові факти, що стосуються нашого тіла. Вони розвіюють чимало міфів і є приводом для нових запитань, пише futurenow.com.ua. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зранку ми стаємо вищими

Якщо поміряти свій ріст уночі, а потім — вранці, і повторити такі виміри декілька діб, то буде видно, що наш ріст став вищим. Справа у тому, що хрящ у кістках стискається протягом дня через гравітацію, а вночі знову повертається до своїх розмірів.

Найвищий кровотік — у нирках

Серце перекачує кров, але це не є місце найбільшого кровотоку. Найвищий приплив крові — у нирках, тому що вони є фільтрами організму.

Люди — “слиняві”

За 1 рік людина виробляє стільки слини, що нею можна заповнити 2 ванни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Колір легень

Якщо ваші легені абсолютно здорові, то вони матимуть рожевий колір і будуть схожими на гуму. Куріння міняє колір легенів на смолистий та чорний.

Мало хто бачить чорно-білі сни

Усього 12% людей на планеті можуть бачити чорно-білі сни. Більшість зазвичай бачать кольорові сновидіння.

Кровоносні судини можуть обкрутити Землю

Кровоносні судини 1 людини мають довжину, яка здатна обкрутити планету. Якщо розкласти судини вздовж, вони становитимуть більше 100 000 км.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як повернути мотивацію в умовах війни. Психологи порадили декілька не складних вправ.