Стала відома дата Радіодиктанту національної єдності 2023: коли він відбудеться і де його послухати

Важливо знати

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

З'явилася дата Радіодиктанту національної єдності. Коли відбудеться подія цього року? Дізнайтесь подробиці в нашому матеріалі!

Радіодиктант національної єдності у 2023 році запланований на 27 жовтня, який нещодавно був оголошений Днем української писемності та мови за указом президента. Про це повідомляють на порталі suspilne.media. Нагадаємо, що раніше це свято відзначалося 9 листопада і цієї ж дати проходив диктант.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Історія Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності розпочалася у 2000 році, коли команда Українського Радіо створила цей проєкт з метою згуртування навколо української мови. З того часу радіодиктант проводиться щорічно. Він став флешмобом, який поєднує українців та знавців української мови у всьому світі.

Фото: suspilne.media

Радіодиктант національної єдності транслюється на всіх доступних платформах, включаючи телебачення, радіо та цифрові платформи. Ви зможете слухати диктант за допомогою таких джерел:

У 2022 році Радіодиктант національної єдності написали понад півмільйона людей на шести континентах, у тому числі вчені на станції "Академік Вернадський" в Антарктиді. Понад 30 тисяч електронних та майже 10 тисяч паперових листів із текстом радіодиктанту надійшли на перевірку до редакції Українського Радіо. Ці листи прийшли з усіх куточків України, включаючи тимчасово окуповані території, а також понад двадцять іноземних країн.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До слова, синоптики оприлюднили несподіваний прогноз погоди на жовтень в Україні. Дізнайтеся, чи варто нам чекати цього місяця бабиного літа.