Як користуватися телефоном у спеку, щоб він не "закипів"

Гаджети та авто

Юлія Бражнік

Журналістка

Наближаються спекотні літні дні, коли погано стати може не тільки людині, а й техніці. Найчастіше від спеки страждає телефон, який ми носимо у сумці чи кишені. Від перегріву у смартфона може погано працювати сенсорний екран, він може зависати або зовсім вимкнутись.

У цьому матеріалі розповідаємо про те, як уникнути перегріву телефону в найспекотніші дні. Намагайтеся берегти себе та техніку від прямих сонячних променів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як уникнути перегріву мобільного телефону

Фото: Freepik

Зніміть чохол

Це найпростіше, що ви можете зробити для свого смартфона в саму спеку. Чохол може перешкоджати охолодженню та навпаки ще більше нагрівати телефон.

Закривайте програми, якими не користуєтесь

Дуже часто карти, GPS та інші програми продовжують працювати у фоновому режимі, навіть якщо ви їх у конкретний момент не використовуйте. Краще закрити всі програми та подбати про те, щоб телефон не витрачав на них свій заряд і вкотре не перегрівався.

Фото: Freepik

Не використовуйте програми з важкою графікою

Різні ігри, програми, відео з об'ємною складною графікою змушують ваш телефон генерувати тепло. Якщо ви знаходитесь на вулиці, де вже дуже жарко, то намагайтеся не відкривати програми, які використовують важку графіку.

Не залишайте під прямим сонячним промінням

Позбавляйтеся звички залишати телефон на підвіконні, у дворі на лавці, забувати в машині. Багато розробників телефонів попереджають, що мобільний телефон не можна залишати в просторі з температурою вище 45 градусів за Цельсієм. Намагайтеся використовувати телефон у тіні.

Фото: Freepik

Навіть не думайте охолоджувати телефон у холодильнику

В інтернеті іноді трапляється інформація про те, що телефон можна охолодити, поклавши його в холодильник. Цього категорично робити не можна, інакше через перепад температури може тріснути скло. Краще охолоджувати телефон поступово, поклавши просто у прохолодне тінисте місце.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, навіщо використовувати лоток для яєць під час роботи з ноутбуком. Цей простий лайфхак позбавить вас однієї неприємної проблеми.