Коли зарядка на смартфоні "тане" просто на очах: 4 найпопулярніші причини

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Чому телефон швидко розряджається? Розповідаємо про найпопулярніші причини, через які на вашому смартфоні різко падає заряд батареї.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сучасні телефони вже давно перестали бути просто засобами комунікації. Сьогодні вони надають нам набагато більше можливостей. Смартфон допомагає робити покупки, не виходячи з дому, оплачувати рахунки та замовляти квитки, дивитися фільми та робити гарні фото, слухати музику та працювати.

Для успішного виконання всіх цих завдань пристрій повинен мати місткий акумулятор. Однак навіть у такому випадку багато користувачів зустрічаються з проблемою, що батарея на їхньому телефоні дуже швидко розряджається. Чому так відбувається? Нижче розповідаємо про найпопулярніші причини цього явища.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Програмний збій

Іноді при роботі мобільних програм можуть виникати програмні збої, які призводять до зависання пристрою. Це, своєю чергою, може навантажувати процесор і зменшувати заряд акумулятора. Внаслідок таких збоїв батарея сильно нагрівається і втрачає свою потужність.

Віруси

Шкідливе програмне забезпечення або віруси теж можуть впливати на заряд акумулятора. Вони можуть скоротити час роботи батареї навіть під час блокування телефону, розряджаючи її лише за кілька годин.

Знос акумулятора

Якщо пристрій неправильно експлуатується, то знос акумулятора може статися набагато швидше, ніж ви очікуєте. Як про це дізнатися? Якщо заряд вашого телефону різко падає з 40-30% до нуля, значить акумулятор зношений. Ще однією ознакою зносу акумулятора може бути роздута батарея.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зіпсований контролер

Несправний контролер рівня заряду може призвести до схожих проблем, при яких зарядка відбувається дуже повільно. Однак для точного визначення причини несправності рекомендується звернутися до фахівця.

Також дізнайтеся, як правильно вимикати ноутбук . Цю фатальну помилку допускають практично всі.