ТОП-5 найкращих десертів світу (ФОТО)

Позитив

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Смачне, корисне і неймовірно гарне на вигляд — побачивши такий десерт, одразу хочеться скуштувати його на смак. У різних країнках є свої традиції подачі та оформлення десертів. Представимо для вас 5 найпопулярніших і найкращих варіантів десерту в світі.

Зазвичай десерти подаються наостанок до чаю, аби гості запам'ятали гарно проведений час та повернулися додому із приємним післясмаком, пише home-tort.com.

Тірамісу

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Це один зі найвідоміших десертів світу, який придумали в Італії. Його роблять із сиру маскарпоне та печива савоярді з кавовим просоченням, посипаним какао.

Крем-брюле

Керм-брюле придумали у Франції. Це — заварний крем із запеченою карамельною скориною, який подається в охолодженому вигляді.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Макаронс

Кольорові, солодкі макаронси не обходять стороною як діти, так і дорослі. Це — хрустке печиво з кремовою начинкою, яке відноситься до розряду “складної випічки”.

Пахлава

Солодкий десерт із Туреччини готують із тіста філо, між шарами якого вливають сироп і розтоплене масло. Сам сироп виготовляєтсья із меду, цукру, лимонного соку і апельсинової цедри. Пахлаву довершують фісташками та горіхами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Еклери

У нас цей французький десерт звикли називати “заварним тістечком”. Смаколик придумав хлопець на ім’я Карем, який захоплювався кулінарією та працював у кондитерській.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про свято шоколаду . Смаколик завоював любов у всьому світі як смаком, так і зовнішнім виглядом.

Фото: pixabay.com