Допросилися: скандальний Спартак Суббота нарешті сам показав всі свої дипломи (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу

Кароліна Гайдук

Редакторка стрічки новин

Блогер Спартак Суббота, який опинився в епіцентрі скандального розслідування, нарешті вирішив відбілити своє ім’я, показавши свої дипломи. Документи він продемонстрував у відео на своєму YouTube-каналі, проте користувачі впевнені, що "психолог-психотерапевт" не до кінця щирий. Деталі – в матеріалі HOCHU.ua!

Раніше Спартак Суббота розповідав, що свого часу закінчив медичний університет ім. О. Богомольця, втім, як виявилося, ректор вишу Юрій Кучин наголосив, що "не володіє інформацією щодо освіти Суботи Олександра Олександровича".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У новому відео Спартак не надав диплом про медичну освіту, а також не став коментувати і свою кандидатську дисертацію. Проте розповів, що отримав ступінь магістра в університеті Ніцци за спеціалізацією "Клінічна психологія", а також додав, що навчався на різних курсах з когнітивно-поведінкової терапії.

Суббота продемонстрував, що має опубліковані три статті у Scopus. За його словами, розслідувач не зміг їх знайти, бо спочатку треба авторизуватись у системі.

Щодо співпраці з проросійською партією ОПЗЖ, яка є нині заборонена в Україні, психолог відмовився коментувати, заявивши, що "маячня": "Не розумію, чому маю коментувати цю маячню, оскільки викривачі не надали жодних документальних підтверджень, що я з ними співпрацював", — сказав він.

У мене є вища освіта медичного психолога, яка дає мені право займатися тим, чим я займаюся. Я є кандидатом наук. Я є членом шановних міжнародних асоціацій. Я справжній вчений, не заради галочки. Я постійно займаюся науковою діяльністю. Я дуже багато навчаюся і працюю. Ця робота — моє життя,

— сказав він.

Однак користувачі Мережі не задоволенні таким спростуванням від Спартака Субботи.

  • "А де диплом про вищу освіту у Богомольця?";

  • "Все, що Ви показали ніхто і не заперечував: навчалися в Драгоманова, магістратура в Драгоманова з дипломом Ніцци, кандидатська написана або куплена (тут ми не детективи, щоб розібратися, але половина в Україні пишеться через підставні журнали таких керівників) в асоціації КПТ навчались багато чого "гра слів" чи "обман" хз, я про СБУ, академія наук";

  • "Як же чітко і професійно Олександр опрацював більшу частину аудиторії, нічого не скажеш, розумний чоловік, але одночасно з тим, як же сильно підобіср*ся Спартак Суббота)";

  • "Почекай, так коли кандидатську захистив? А можна будь-ласка перевірити всі номери і штрих коди. Маніпуляція на маніпуляції".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, що Спартак Субота на початку травня анонсував поновлення проекту "Підкаст терапія". За його словами, формат шоу буде дещо змінений.