Якщо пересолили суп: 3 способи, що врятують страву

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як швидко охолодити каструлю з їжею. Тепер ділимось лайфхаками, що врятують, якщо ви пересолили суп.

Таке хоч раз траплялося із кожним кулінаром. Втім, це не означає, що треба одразу виливати страву - її ще можна врятувати. Є, як мінімум, три способи. Про них розповіли на Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавання води чи бульйону

Частину пересоленої рідини слід видалити з каструлі, і замінити її водою або прісним бульйоном. В такому випадку смакові якості страви можуть постраждати, проте ви однозначно позбавитеся надлишку солі.

Рис

Багато хто знає про те, що рис чудово вбирає у себе сіль, а отже, може впоратися із видаленням солі зі страви. Найкраще покласти кілька ложок рису в мішечок із натуральної тканини і занурити у киплячий суп. Не забудьте куштувати страву у процесі приготування - так ви зрозуміємо, коли можна буде видалити рис.

Картопля

Це дуже простий і досить надійний спосіб. Слід почистити картоплину середнього розміру і відправити її в каструлю. Після того, як овоч вбере надлишок солі - просто дістаньте його.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так страву можна легко врятувати - просто оберіть той спосіб, що підходить саме вам. Також ми розповідали, що означає маркування на яйцях в супермаркеті.