Стародавній рецепт королівської родини: Камілла розкрила секрети найсмачнішого торта для монархів

Рецепти

Юлія Бражнік

Журналістка

За цим рецептом торт "Вікторія" готує дружина Чарльза III королева-консорт Камілла. Вона не тільки вшановує традиції королівської родини вже дуже багато років, але й любить королівську кухню і навіть іноді готує за старовинними рецептами. Якось вона приготувала цей торт з нагоди благодійного заходу в будинку для людей похилого віку і навіть озвучила рецепт. Дивно, але більшість рецептів королівської кухні не містять якихось химерних та екзотичних інгредієнтів.

Рецепт улюбленого десерту королеви Вікторії ми знайшли на сайті журналу Town and country . Судячи з вигляду торта, він виходить легким і повітряним і досить смачним. Якщо знайдете ідеальний баланс між коржами та начинкою, то ви приготували справжній королівський десерт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Повітряний торт, який готують у королівській родині

Що знадобиться:

Вам потрібно буде приготувати коржі та окремо підготувати інгредієнти для начинки й декору. Усі компоненти доступні та прості.

Для бісквіту:

  • 110 г просіяного пшеничного борошна

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 110 г м'якого маргарину або вершкового масла кімнатної температури

  • 110 г цукрової пудри

  • 2 великі яйця

  • 2-3 краплі чистої ванільної есенції

Для начинки та декору:

  • просіяна цукрова пудра для прикрашання

  • лимонний курд чи джем

  • за бажанням до начинки можна додати збиті вершки, "Нутеллу" або зробити начинку на ваш вибір.

Як приготувати:

  1. Спочатку розігрійте духовку до 170°C. Підготуйте дві форми для випікання глибиною не менше 2,5 см та діаметром приблизно 18 см. Вам знадобляться саме круглі форми. Їх потрібно змастити вершковим маслом і постелити листи пергаменту.

  2. Тепер у велику миску потрібно просіяти борошно та розпушувач, додати решту інгредієнтів для тіста, поступово збиваючи їх міксером до однорідності. Якщо суміш занадто густа — не зістрибує з дерев'яної ложки, коли стукаєш нею по стінці миски, то тоді додайте 1-2 чайні ложки теплої води і заново збийте масу.

  3. Далі потрібно розділити тісто на дві частини та помістити у дві підготовлені форми, добре вирівняйте. Тепер поставте коржі в духовку на середню полицю на 30 хвилин.

  1. Після того, як коржі будуть готові, їх потрібно залишити на 30 секунд у формах, потім послабити краї та акуратно, допомагаючи лопаткою, перевернути на решітку для охолодження. Папір для випікання потрібно знімати лише тоді, коли коржі охолонуть.

  1. Змастіть один із коржів будь-якою начинкою, яка вам подобається: джемом зі свіжими вершками, лимонним курдом, "Нутеллою" або будь-якою іншою начинкою. Залишилося накрити другим коржем, посипати зверху цукровою пудрою та королівський торт готовий!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещодавно ми також розповідали про те, як приготувати шотландські млинці . За цим рецептом готувала сама Єлизавета ІІ.