П'янка розкіш: готуємо малинове вино (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Чудовою альтернативою традиційному вину може стати ягідне вино, зокрема малинове. Також ми розповідали, які коктейлі можна приготувати з полуниці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Малинове вино не лише не поступається виноградному напою, але і відрізняється особливим напівсолодким смаком і неймовірним ароматом. Разом із tochka.net ділимось рецептом вина з малини.

Інгредієнти:

  • Малина — 1 кг

  • Чиста артезіанська вода — 1 л

  • Цукор — 500 г

Спосіб приготування:

  1. Перебери малину і відсортуй зіпсовані ягоди. Мити для вина малину не можна, оскільки на поверхні живуть дикі дріжджі, завдяки яким сусло бродить.

  2. Товкачем розімни малину до стану пюре, додай 300 г цукру і залий 700 мл води. Ретельно перемішай, щоб розчинився цукор.

  3. Накрий посудину, де буде бродити вино, кришкою з гідрозатвором. Для пляшок замість кришки можна використовувати гумову рукавичку - просто зроби в ній дірочку для виходу газу. Сама посудина повинна бути заповнена не доверху, потрібно місце для піни та вуглекислого газу.

  4. Постав в темне місце бродити на 10 днів. Однак в цей час перші три дні та потім раз на два дні потрібно буде ретельно перемішувати шапку з піною з бродячим суслом. Це потрібно для того, щоб газ краще виходив і вино не перекисало. Головне, при цьому використовувати чисту і суху мішалку.

  5. Після 10 днів в 300 мл води розчини 100 г цукру. Відцідити вино від макухи через марлю і додай сік в солодку воду.

  6. Знову постав під гідрозатвор на 3-4 дні. Додай 100 г цукру в винне сусло. Води більше не додавай, цукор розчини, відлив для цього трохи вина.

  7. Знову став бродити. Процес бродіння буде проходити протягом 30-60 днів. В цей час його не потрібно відкривати або перемішувати.

  8. Через 20 днів після останнього додавання цукру вино бажано для тихого бродіння перелити без осаду в іншу посудину. Інакше осад у вині може дати неприємний присмак.

  9. Коли рукавичка здметься або гідрозатвор перестане пускати бульбашки від газу, вино практично готове. Нехай після цього постоїть ще днів 5, щоб відстоялося, а потім розливай по пляшках, повторно знімаючи з осаду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вживати вино після цього краще через 3 місяці, коли воно набереться смаку. Щоб вино було солодшим і міцним, можна додати в нього цукор і спирт (або горілку). Також ми розповідали, як приготувати коктейль “Космополітен”.