Навіщо сипати сіль на морозиво: ви ще подякуєте за цю пораду

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати вдома морозиво всього з двох інгредієнтів. Тепер радимо наступного разу посипати своє морозиво малесенькою дрібкою солі.

Солоні та солодкі поєднання досить популярні, коли справа доходить до смачних ласощів. Ми любимо кренделі, вкриті цукром, солону карамель та попкорн, вкритий солодким сиропом. І це лише кілька прикладів успіху цієї комбінації. Хоча топінги, цукерки та солодкі сиропи є більш стандартними начинками для миски з морозивом, thedailymeal.com радить посипати трохи солі на ласощі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додавання невеликої кількості солі до надсолодких страв створить контраст у смаках. І це дозволить вам насолоджуватися десертом ще більше. Якщо посолити фрукти, це підкреслить їх природний солодкий смак. Те саме стосується інших десертів, зокрема морозива.

Є кілька різних смаків, які особливо добре поєднуються з сіллю. У поєднанні з приправами шоколадне морозиво може смакувати трохи насиченіше. І якщо ваше морозиво містить карамель, то солона карамель – це майже культовий смак, який можна легко відтворити, посипавши сіллю.

Залежно від типу солі, вона також може трохи змінити текстуру вашого морозива. Наприклад, можна використати морську сіль і мати хрумкі смачні шматочки зверху.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Є певна причина, чому сіль і цукор так добре поєднуються. Вчені виявили, що сіль, ймовірно, розкриває смак цукру в певних рецепторах. Також ми розповідали, що покласти до супу , щоб він довше залишався свіжим.