Стосунки на відстані: неможливе можливе?

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Стосунки на відстані можуть бути здоровими та приносити задоволення, але вони вимагають більшої роботи, ніж ті, в яких закохані живуть разом або часто бачаться. Якщо ви закрутили роман на відстані або тільки думаєте про нього – цей матеріал. Хочу для вас.

Що таке стосунки на відстані

Стосунки на відстані - інтимні стосунки між партнерами, які географічно відокремлені друг від друга. Такі стосунки є особливо поширеними серед студентів коледжів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Стосунки на відстані це нормально. Згідно з дослідженням 2013 року, опублікованим у Journal of Communication, близько трьох мільйонів американців у якийсь момент шлюбу живуть окремо від свого подружжя, а 75% студентів коледжів у той чи інший момент були у стосунках на відстані. Дослідження навіть показали, що пари, що живуть на відстані, як правило, відчувають таке ж або навіть більше задоволення у своїх стосунках, ніж пари, які знаходяться близько один до одного географічно, і мають більш високий рівень прихильності до своїх партнерів і менше почуваються пастці.

Психологія стосунків на відстані

Видання Brides поговорило про стосунки на відстані з Кавітою Пател, коучем по стосункам.

У стосунках на відстані дуже важливі емоційний зв'язок та підтримка,

— зазначила вона.

Пател радить намагатися залишатися на зв'язку – розмовляти телефоном чи онлайн. А також регулярно зустрічатися особисто – не рідше одного разу на квартал, а ще краще – раз на місяць.

Важливо бачити одне одного якнайбільше. Знаю, що, залежно від відстані, це може бути важко, але це важливо,

– пояснила Пател.

Експерт зазначає, що дуже важливо позначати точну дату особистої зустрічі. Стосунки на відстані дуже важко сприймати без конкретики. За словами Патель, у стосунках на відстані також важливо бути готовим до екстрених зустрічей, якщо один із партнерів почувається самотньо.

Що не можна робити у стосунках на відстані

У стосунках на відстані не можна нехтувати сексуальною близькістю, вважають у Healthline.

Підтримка сексуальної близькості є ключовою проблемою у багатьох стосунках на відстані. Якщо вам та вашому партнеру подобається регулярний секс, ви можете зіткнутися з відсутністю інтимних контактів протягом кількох тижнів (або місяців) розлуки,

– пояснюють у виданні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тому не відмовляйтеся від близькості, спробуйте замінити її секстингом, обміном фото та відвертими розмовами.

Якщо спочатку ви відчуватимете збентеження – це нормально. Не соромтеся говорити про це партнеру. Зрештою, обмін незручними моментами часто може допомогти вам зміцнити близькість.

Раніше ми вже розповідали про стосунки на відстані. Ліцензована шлюбна та сімейна терапевтка Кріс Массман дала шість порад, які допоможуть зберегти такі стосунки.