Work-love balance: як побудувати успішну кар'єру та щасливі стосунки

Ми та чоловіки

Тамара Черкасова

Журналістка

Баланс між роботою та особистим життям знайти цілком можливо. Головне лише знати, як це зробити. У цьому допоможе редакція Хочу – ми ділимося 10 порадами для тих, хто хоче побудувати успішну кар'єру та щасливі стосунки.

Як знайти баланс між роботою та особистим життям?

Відносини та кар'єра — два найважливіші аспекти життя людини, до яких слід ставитися з максимальною віддачею. Один з основних способів збалансувати роботу та відносини - це вибрати відповідного партнера, який розуміє, про що йдеться, пише marriage.com.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ще один варіант – розглянути можливість роботи з гнучким графіком, щоб дбати про своє особисте життя. Але це не всі поради для тих, хто хоче дотримуватися балансу між роботою і життям.

Будьте з правильним партнером

Якщо ви не хочете, щоб особисте життя впливало на кар'єру і навпаки, дуже важливо знайти відповідного партнера – людину, яка знає особливості вашої професії та готова піти на деякі жертви заради вашого успіху.

Встановіть здорові кордони

Важливо, щоб робота та особисте життя не перетиналися та не впливали один на одного. Наприклад, не беріть роботу на вихідні без потреби або не жертвуйте важливою зустріччю заради побачення.

Знаходьте час один для одного

Ще один спосіб збалансувати роботу та відносини – приділяти час один одному. Це покаже партнеру, що він вам важливий.

Підтримуйте свого партнера у кар'єрному розвитку

Важливо пам'ятати, що ваш хлопець чи чоловік теж мають кар'єру. Іноді цікавтеся його справами. Взаємна підтримка – один зі способів збалансувати роботу та відносини, а також показати, що ви його любите.

Приймайте рішення разом

Ще один спосіб досягти балансу у відносинах — ухвалювати рішення разом зі своїм партнером, а не залишати його думку поза увагою. Пам'ятайте, що один зі способів направити ваші стосунки у правильному напрямку – це почути, що каже ваш партнер.

Розділіть домашні обов'язки

Вам та вашому партнеру слід чітко розподілити ролі у відносинах у домашніх справах. Але будьте готові у деяких випадках замінити свого партнера, якщо він неминуче відсутній.

Просить вибачення та прощайте

Іноді робочі обов'язки можуть вплинути на зобов'язання, що може не сподобатися вашому партнеру. Коли вони розкажуть вам про це, попросить вибачення та постарайтеся загладити свою провину. Спроба захистити себе може посилити ситуацію. Крім того, якщо ваш партнер робить щось подібне, постарайтеся зрозуміти та пробачити його.

Регулярно спілкуйтесь

Відсутність спілкування у стосунках може змусити вас чи вашого партнера почуватися занедбаними. Але будьте обережні та зберігайте поміркованість у спілкуванні, коли ви перебуваєте у розпалі роботи, щоб не вплинути на вашу продуктивність.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Плануйте відпустку, побачення чи тусовки

Наприклад, заплануйте відпустку на кілька місяців уперед. У ньому ви разом проведете час наодинці, без жодних перешкод із боку роботи.

Ставте спільні цілі

Ще один здоровий спосіб збалансувати роботу та відносини – це ставити цілі разом. Це дозволить вам обом завжди знати, чого ви хочете від стосунків.

Раніше ми писали, чи працюють відносини із різницею у віці. І пояснювали, яку різницю у віці можна вважати суттєвою.