Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО)

Найкращі та найкрутіші фільми про медсестер – саме таку добірку ми вирішили зробити, підгледівши у гуглі, що 12 травня леді у білому святкують своє професійне свято. Зрозуміло, що реальна професія у медичних сестер — не мед (від слова “зовсім”), але їм і в кіно доводиться несолодко. Дівчата йдуть на війну, працюють у режимі нон-стоп, рятують чоловіків, протистоять темним силам та навіть розплутують карколомні детективні історії!

Ми зібрали для вас ТОП-7 фільмів, які варто подивитися кожному, хто хоч трохи цікавиться цією професією. Впевнені: у нашій добірці ви точно знайдете щось цікавеньке для себе!

“Повернути відправнику” (2015)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №1

Міранда Велс (Розамунд Пайк) працює хірургічною медсестрою у лікарні. Робота вкрай виснажлива та ще й ненормована — працювати у форматі 24 години на день для неї звичайна справа. А такий спосіб життя, як відомо, не дуже сприяє налагодженню особистого життя. Намагаючись якось виправити ситуацію, Міранда все-таки знаходить час для побачення, яке обертається на суцільне жахіття: незнайомець брутально ґвалтує її. Проте от що дивно, оговтавшись, жінка свідомо йде на зближення зі своїм кривдником. Що це — типовий “стокгольмський синдром”, коли жертва прив’язується до того, хто завдав їй болю, чи вона просто задумала вишукану помсту?

Головна родзинка цього напруженого драматичного трилеру – гра номінантки на “Оскар” — Розамунд Пайк. Що не кажи, а цій акторці неймовірно пасують образи героїнь, чиї нутрощі невпинно “пожирають” жахливі демони. Як там було у “Твін Піксі”?.. “Сови — не те, чим вони здаються”. І це саме той випадок!

“Ножі наголо” (2019)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №2

У розкішному особняку, одразу після святкування 85-річного ювілею письменника Гарлана Тромбрея,  невідомий (чи невідома) із насолодою перерізав імениннику горлянку. Підозри впали чи не на усіх родичів Гарлана — усі вони жадали його статків та мали куці алібі й залізобетонні мотиви, щоб урвати старигану життя. За справу взявся досвідчений детектив Бенуа Бланк (Деніел Крейг), а допоможе йому у пошуках істини улюблена медична сестра загиблого — Марта (Ана де Армас).

Пречудова комедійна стрічка, що невимушено та дотепно роздає реверанси Агаті Крісті, Реймонду Чандлеру, Джеймсу Г. Чейзу, Гілберту Честертону — тобто “кращим з найкращих” у детективному жанрі. Додайте сюди міцний акторський каст та каверзний фінал і, як цілком закономірний результат: при бюджеті в $40 млн “Ножі наголо” зібрали у світовому прокаті $310 млн.

“Диво” (2022)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №3

1862 рік. У сільську глибинку в Ірландії приїжджає англійська медсестра Ліб Райт (Флоренс П’ю). А приїжджає вона, щоб спостерігати за 11-річною дівчиною, яка нібито не їсть вже 4 місяці. За словами дівчини, їй не потрібна банальна людська їжа — хліб чи картопля — їй більш ніж вистачає небесної мани — дуже поживної, до речі. Завдання Ліб зрозуміти що це: якесь хитромудре шахрайство, відверте богохульство чи справжнє диво, в яке Райт, як професійна медсестра, звісно ж, не вірить!

Екранізація однойменного роману канадської письменниці Еми Донах’ю вийшла не тільки вдалою, але ще й неймовірно атмосферною. Оператору та режисеру вдалось передати той стан трепетного непокою та страху, що буквально просяк сторінки книги. А Флоренс П’ю, якій так лічить сувора природа Ірландії, відіграла на всі сто. Розумієш, чому режисери в Голлівуді готові навіть битися за неї, аби залучити акторку до своїх проєктів.

“Спогади про майбутнє” (2014)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №4

В неї було своє життя — можливо, не досконале, проте Вірі (Алісія Віскандер) воно було до вподоби. В неї був коханий (Кіт Харрінгтон), улюблений брат, вірні друзі та заповітні мрії. Але все скінчилось, коли розпочалась війна, яку потім назвуть Першою світовою… Чоловіків вдягнули в однострої та кинули в окопи: вбивати та вмирати. Не маючи змоги бути бездіяльною, Віра стає медичною сестрою — і відправляється до військового шпиталю. Там на неї чекають скалічені тіла та душі тисяч і тисяч людей.

В основу драми “Спогади про майбутнє” покладено мемуари Віри Бріттейн, які критики називають “неймовірно болісним та відвертим літописом Першої світової бойні”. До речі, цікавий факт: прізвище колишньої медсестри було записано у так звану “Чорну книгу” нацистів (туди заносили осіб, які несли загрозу фюреру та його арійській справі). І якби німцям вдалося вдертися у Британію, то Бріттейн підлягала б негайному арешту і страті.

“Принцеса і воїн” (2000)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №5

Бодо (Бено Фюрман) — колишній військовий, який став звичайним злодюгою. Але попри все, щось людяне і справжнє у ньому все ж таки залишилось. Бо інакше навіщо б він рятував Сісі (Франка Потенте) — звичайну медсестру, яка випадково потрапила під колеса вантажівки, на якій Бодо тікав від копів. Тож прямо на дорозі він примудрився зробити їй професійну трахеотомію. Отямившись, Сісі зрозуміла, що ось він “той самий єдиний”. Одним словом, закохалась до нестями. Більш того, коли Бодо знову потрапляє у халепу, то вона без вагань ховає його від поліції — розміщує в стінах лікарні, якою опікується…

Коли “Принцеса і воїн” вийшов у прокат, то критикам і глядачам фільм “не зайшов”. Причина — публіка не сприйняла ідею “сильна жінка рятує чоловіка”. Залишимо це на їхній совісті, адже насправді стрічка неймовірно ніжна та зворушлива. Така собі казка для дорослих — із сюрреалістичними вставками та щемливим фіналом.

“Кисло-солодкий смак кохання” (2021)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №6

Товстенький Чан-хек опинився на лікарняному ліжку з неприємним діагнозом "гепатит В". І хоча ця хвороба не передається повітряно-крапельним шляхом, усі панічно починають його уникати. Причому не тільки друзі та інші пацієнти, а навіть й власні батьки! На щастя, знаходиться та, що готова подбати про нього — місцева медсестра-красуня, у яку Чан-хек поступово закохується. Він влаштовує для неї романтичні вечері, прикриває від старшої медичної сестри, коли та палить, та дарує апельсини. Заради коханої, Чан-хек вирішує повністю змінити своє життя: схуднути та знайти нову роботу.

Кінематограф Південної Кореї — це не лише крутезні бойовики та “Гра в кальмара”. Це ще й безліч милих та симпатичних ліричних комедій. Таких, як “Кисло-солодкий смак”. Це і справді цікава, красиво зіграна і водночас трошки сумна (у своїй реалістичності) історія, яку варто подивитись. З доволі неочікуваним фіналом!

“Прокляття Ебігейл” (2021)

Неймовірні леді у білому – закохують, зцілюють і вбивають: ТОП-7 фільмів про медсестер (ВІДЕО) - фото №7

Великобританія, 70-ті роки ХХ століття. По всі країні — шахтарські страйки, зіткнення із поліцією, криваві бійки… А щоб життя медом не здавалось, почались ще й проблеми з електроенергією: подекуди, без світла залишались навіть медичні заклади! Саме у таких умовах молодій медсестрі Вел (Роуз Уільямс) доводиться виходити на роботу. Прибувши у лікарню — старовинний, похмурий особняк, вона розуміє, що у його стінах живе якась страшна, темна сила…

Перед нами осучаснений класичний фільм жахів — із темними коридорами, неочікуваними голосними звуками та зловісними тінями за спиною…  Тільки знято це все максимально драйвово, з вогником та креативом. Тож, час від часу стає по-справжньому лячно — пробирає не те що до мурашок — до кісток. Тож наодинці краще не дивитися.

Раніше у Мережі з'явився трейлер до 3-го сезону  культового серіалу "Відьмак" від Netflix. На глядачів чекає 8 нових серій та море емоцій.