Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України

Усі свята
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Із 2023 року за новоюліанським календарем Покрову Пресвятої Богородиці відзначають 1 жовтня. На цю ж лату припадає День захисників та захисниць України. Люди ідуть до храмів, аби помолитися за воїнів ЗСУ, які захищають державу від рашистів. До вашої уваги — сильні молитви за українських захисників.

Якщо у вас немає можливості піти до храму чи помолитися перед свічкою, підійдіть до вікна, погляньте на небо і проспівайте свою молитву. Головне — це відкрите, чисте серце, щира душа і справжні слова. Така молитва завжди буде почута.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №1

Молитви за воїнів ЗСУ:

Передвічний Творче, Боже миру і добра, своєю незбагненною потугою стань сьогодні на захист твоїх вірних синів і доньок, що, ризикуючи власним життям, стали на захист свого народу.

Будь для кожного з них силою і міццю, вірною опорою у миті випробувань і світлим обрієм у сутінках загроз. Увінчай їхні зусилля перемогою добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою. Підведи кожного, хто спіткнеться; поверни кожного, хто загубиться; звесели кожного, зраненого серцем; воскресіння даруй усім полеглим за своїх братів і сестер. Зроби їх надійною опорою для українського народу — його щитом і його надією. А в грізному клекоті бою дай кожному з них сили й відваги не зійти з дороги, що веде до остаточної перемоги.

Боже, нехай буде завтра, і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України — український воїн! Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №2

\Боже Великий, Боже Всесильний! Ми, грішні діти твої, в покорі сердець наших приходимо до Тебе і схиляємо голови наші. Отче! Прости провини наші і провини батьків, дідів і прадідів наших. Прийми нині, благаємо тебе, щиру молитву нашу і подяку нашу за безмежне милосердя Твоє до нас. Вислухай наші молитви і прийми благання сердець наших. Благослови нашу Батьківщину Україну, перемогу над ворогом, долю і щастя їй дай. Премилостивий Господи, всім, хто вдається до Тебе з благанням, подай милість Твою. Благаємо Тебе, Боже, за воїнів і захисників, за братів і сестер наших і за всіх тих, хто потребує твого милосердя і допомоги твоєї. З'єднай нас всіх в єдину велику Христову сім'ю, щоб всі люди України нашою єдністю і перемогами славили величне ім'я Твоє завжди, і нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №3

Святий, славний і всехвальний великомученику Георгіє! Зібранні в храмі твоєму і перед іконою твоєю святою поклоняється людіє, молимо Тебе, відомий бажання нашого заступаю, моли з нами і про нас благаємо від свого милостиню Бога, так милостиво почує нас, які просять його милостиню, і не залишить вся наша до спасіння і житія нужденна прохання, і дарує країні нашій перемогу на опротестовния; і паки, припадаючи, молимо Тебе, Святий побідоносче: зміцни даною тобі благодаттю у бранех православне воїнство, зруйнуй сили востающих ворогів, так посоромляться і посоромляться, і зухвалість їх так зламається, і так відведуть, яко ми маємо божественну допомогу, і всім, в скорботі і обставині сущим, многомощное яви своє заступництво. Умоли Господа Бога, всієї тварі Творця, ізбавіті нас від вічного муки, так прославляємо Отця, і Сина, і Святого Духа і твоє сповідуємо заступництво нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №4

О, Пречиста Діво, Мати Господа Всевишніх сил, Неба і землі козацької Царице! Прийми мою, раби Божої (ім'я) молитву за чоловіка мого, і захисти нас, недостойних рабів Твоїх, і вознеси молитви наші до Престолу Бога і Сина Твого, щоб був милостивий до брехні нашої І послав благодать Свою до тих, хто шанує Всечесне ім'я Твоє і з вірою і любов'ю кланяється благовісній іконі Твоїй. Будь милосердна до раба Божого (ім'я) і захисти його своєю силою! Бо молюся до Тебе, Пречиста і непорочна Діво, як до всемогутньої заступниці і винуватиці спасіння нашого! Збережи соборність землі нашої української, покрий нас святим Твоїм Омофором від зазіхання злих нечистих сил і всякого супостата. Нехай буде в країні нашій правда Господня, і нехай збережеться в народі нашому українська мова та історія. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №5

Господи Боже наш, Ти вислухав Мойсея, коли він простягав до Тебе руки, і народ ізраїльський зміцнив на амаликитян, озброїв Ісуса Навина на битву та повелів сонцю спинитися. Ти й нині, Владико, почуй нас, що молимося до Тебе. Зміцни силою Твоєю побожний народ наш, благослови його справи, примнож славу його перемогою над ворогом, зміцни всемогутньою Твоєю правицею нашу державу, збережи військо, пошли ангела Твого на зміцнення захисників народу нашого, подай нам усе, що просимо для спасіння; примири ворожнечу і мир утверди. Простягни, Господи, невидиму правицю Твою, яка рабів Твоїх заступає в усьому. Тим же, кому судив Ти покласти душу свою на війні за віру православну, побожний народ наш і державу, прости їхні провини і в день праведної Твоєї відплати подай вінці нетління. Бо Твоя є влада, Царство і сила, від Тебе допомогу всі приймаємо, на Тебе надію покладаємо і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Молитви за воїнів ЗСУ на День захисника України - фото №6

Нагадаємо, раніше ми писали, які свята будуть відзначати українці у жовтні 2023 року. До вашої уваги — зручний календар із визначними датами.

Фото: Pinterest