Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО)

Новини ТВ-шоу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Олена Зеленська не лише перша леді України, а й перша шанувальниця української моди. Вона практично завжди вибирає вироби вітчизняних дизайнерів та популяризує вишиванки. Напередодні Дня вишиванки, який в Україні відзначатимуть 18 травня, ми пропонуємо вам дізнатися та побачити, які вишиті сорочки є в гардеробі Олени Зеленської.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вишиванка – це традиційна українська вишита сорочка, яка є символом української культури, ідентичності та незалежності. Вишиванки мають багату історію та досі залишаються неймовірно популярними виробами в Україні та за її межами.

Related video

18 травня в Україні відзначатимуть День вишиванки. Ми вже розповідали про те, які зірки Голлівуду обирають вишиті сорочки , а тепер покажемо, які вишиванки має перша леді України Олена Зеленська.

Найкращі вишиванки Олени Зеленської

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №1

Цього року Олена Зеленська вітала українців з Різдвом у вишитій сукні чорного кольору із золотими орнаментами. Це виріб належить бренду Gaptuvalnya з Івано-Франківська, який дотримується високих стандартів вишивального мистецтва, використовуючи золоті та срібні нитки. Орнамент на сукні Олени був натхненний "Гранатовою Лозою", що символізує добробуту.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №2

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Олена Зеленська була одягнена у білу вишиванку із чорним геометричним орнаментом від українського бренду Must Have. Сорочка вільного крою з пишними рукавами відмінно поєднувалася з широкими чорними штанами та підкреслювала красу Олени.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №3

У 2020 та 2022 роках перша леді святкувала День Незалежності у білій вишиванці від бренду Artemklimchuk. Ця сорочка була вишита вручну та прикрашена традиційним полтавським орнаментом.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №4

На День Вишиванки у 2021 році подружжя Зеленських також вибрало сорочки від дизайнера Артема Клімчука. Вони були створені за зразками вишивок, знайдених у музейних архівах Дніпровщини.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №5

Під час візиту до США Зеленська позувала у вишиванці від українського бренду Foberini. Сорочка з білого льону була прикрашена білою вишивкою з квітковим орнаментом.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №6

У 2020 році Олена та Володимир Зеленські обрали вишиванки від Etnodim. У цьому стильному українському вбранні президентська пара привітала українців із Днем Вишиванки.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №7

Особливо ефектно виглядала вишиванка від Etnodim під назвою Smilyvist, яку Олена обрала для презентації проєкту "Книги без кордонів". Сам дизайнер марки присвятив цей виріб сміливості українського народу.

Від народних традицій до сучасних мотивів: які вишиванки є в гардеробі Олени Зеленської (ФОТО) - фото №8

У 2020 році Олена обрала вишиванку "білим по білому" від дизайнера Артема Клімчука для святкування Дня Незалежності. Сорочка була прикрашена елементами традиційної полтавської вишивки, які символізували достаток та добробут.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, які вишиванки є у Володимира Зеленського . Президент України обирає стильні та лаконічні вишиті сорочки, а також є справжньою іконою стилю.