Не пропустіть: український карантин-серіал — "За вікном" (ФОТО)

Новости культуры

Анна Мисюк

Заместитель главного редактора

Українські кінофахівці зняли інноваційний карантин-серіал "За вікном" в умовах коронавірусної ізоляції. Де його можна подивитись — читайте в нашому матеріалі!

Зізнавайтесь, усім нам інколи буває цікаво, що ж відбувається за вікнами незнайомих людей: про що вони говорять, чим займаються, як вирішують проблеми і що готують на вечерю. Новий карантинний серіал "За вікном" в незвичайній та дуже цікавій формі покаже, чим живуть люди на карантині .

Під час коронавірусної ізоляції припинилась робота музикантів, продюсерів та режисерів. Проте креативні люди спромоглись знайти вихід з цієї складної ситуації.

Наприклад, українські кінематографісти на чолі з Володимиром Нагорним відзняли цілий серіал в умовах ізоляції, не порушуючи карантинних обмежень. Знімальна група працювала дистанційно, а кіношними локаціями ставали квартири, в яких живуть кілька акторів. Зйомки серіалу "За вікном" проводилися через вікна та балкони осель авторів за допомогою дронів.

Під час карантину всім доводиться сидіти вдома. Ми "простоюємо". Актори, режисери, оператори не тільки не заробляють, але й не розвивають культуру. А що як нам активізувати народ?

— із таким закликом до українських кіношників звернувся сценарист і продюсер Володимир Нагорний ("Дзідзьо.Контрабас", "БанДіти", "Дім Двірників"). Так і народився карантин-серіал.

Які таємниці ховаються за зачиненими вікнами українців? Як вони переживають ізоляцію? Про що говорять, чим займаються, чому сваряться та радіють? Ми з командою ще в березні вирішили відзняти кілька таких історій, і згодом задум сформувався в серіал.

— розповідає Володимир Нагорний.

Менше ніж за місяць до проекту долучилося 18 режисерів, а у епізодах серіалу зіграли більше 40 професійних акторів. Серіал знімали одночасно в трьох містах України: Києві, Одесі та Івано- Франківську. До речі, один сценарист працював, одужуючи від коронавірусу , а режисер Сергій Пудіч керував зйомками зі своєї резиденції в Римі.

Першу серію серіалу "За вікном" дивіться на офіційному YouTube-каналі проекту або на Фейсбук-сторінці.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ: