"Міста. Перші 6000 років": рецензія на книгу про історію та еволюцію міст

Личностный рост

Ирина Майстренко

Фріланс-редакторка

У самому розпалі черговий карантин, а це значить, що багато людей у пошуках цікавої літератури. І у нас є нові ідеї. У цій статті читайте рецензцію на книгу "Міста. Перші 6000 років" видавництва "КМ-Букс". Не пропустіть!

Ірина Майстренко

випускаючий редактор

Завжди, коли я відкриваю книгу, у мене чудове передчуття подорожі. Цього разу — це справжня подорож у часі, адже авторка досліджує міста, яких ще 6000 років тому не було.

"Міста. Перші 6000 років" — книга, що викликає бажання більше заглибитися у дослідження з історії, археології та еволюції людства у цілому. І, до речі, вкотре переконує, що я — жителька міста, нехай у ньому й постійний стрес, далеко не ідеальне повітря та бракує простору.

Запрошую у подорож містами!

Моніка Л. Сміт "Міста. Перші 6000 років"

Про що "Міста. Перші 6000 років"?

Моніка Л. Сміт — професорка антропології та професорка навколишнього середовища та стійкості в Каліфорнійському університеті, вона археолог, яка досліджує міста.

У книзі авторка дає відповідь на питання, чому з'явилися міста; чому міста не втрачають своєї популярності, хоча з ними пов'язані численні незручності (серед них і гори сміття); чому древні міста і сучасні — дуже схожі; доводить, що міста як спосіб організації людей не щезнуть з лиця Землі ніколи.

Кому читати?

УСІМ, хто:

  • прагне розвивати свої горизонти;

  • захоплюється історією, архітектурою та урбаністикою;

  • цікавиться містами та прагне зрозуміти їхню еволюцію та функціонування у цьому.

Кілька цитат, які викликають інсайти:

***

Сьогодні понад 50% наслення світу — це жителі міст, і скоро цей відсоток стане ще вищим. За прогнозами, на 2030 років містянами будуть більш ніж 50% африканців, 60% китайців, 87% американців і 92% жителів Великої Британії.

***

Маючи все, потрібне для виживання представників нашого виду, люди хотели ще багато нематеріальних рецей, яких не могли мати "на селі": захопливого духу юрби, дивовижних винаходів і небачених страв, спокусливої мрії про закоханість у кого з-за меж рідного села.

***

Рух — фірмовий знак міста.

***

Коли було виайдено місто, наші пращури пристосувалися до урбанізму так само швидко, як ми нині — до об'єднаного глобальною мережею світу.

***

Викидання відходів — найясравіша ознака міського життя, і не має значення, чи йдеться про черепки, яким дві тисячі років, чи про шматок пластику, якмй викинули сьогодні вранці.

Де купити?

Купити книгу "Міста. Перші 6000 років" видавництва "КМ-Букс" можна за посиланням .

Ціна: 200 грн, але є додаткові знижки за реєстрацією на сайті.

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ:

Також дивіться збірку книг з екзотичними сюжетами .