ВАЖНО: когда ожидать послабление карантина в Киеве?

Важно знать

Ирина Майстренко

Фріланс-редакторка

Появились вдохновляющие новости перед майскими праздниками. Когда будет послабление карантина в Киеве, читайте в нашем материале.

Напомним, с начала апреля столица Украины была в "красной зоне" и полном локдауне в связи с ростом количества заболевших на коронавирус.

Но вчера,  на брифинге мэр Киева Виталий Кличко озвучил, что с  1 мая в Киеве ослабляют карантин и восстанавливают работу общественного транспорта и метро в обычном режиме. Комиссия по чрезвычайным ситуациям города приняла решение об ослаблении противоэпидемических мероприятий в столице.

В заявлении Виталия Кличко озвучено следующее:

Ми сподіваємося, що і Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про перегляд рівня епідемічної небезпеки та виведення столиці із "червоної зони".
​​Із 1 травня відновлять роботу:
⚪️весь наземний громадський транспорт та метро у звичайному режимі (з дотриманням визначених норм)
⚪️заклади торгівлі
⚪️торгово-розважальні центри
⚪️ринки
⚪️ярмарки
⚪️заклади громадського харчування
⚪️спортивні зали та фітнес-центри
⚪️Центри надання адміністративних послуг (за попереднім записом через електронні сервіси)
5 травня місто відновить навчальний процес у закладах загальної середньої освіти, дошкільної та у вищих навчальних закладах. Також у столиці відновлять прийом документів для зарахування дітей у перший клас на наступний навчальний рік.
❗️Контроль за дотриманням карантинних правил на вулицях міста буде посилений. Будуть організовані додаткові патрулі Національної поліції та Муніципальної охорони.

Согласитесь, отличные новости. Мы продолжаем следить за обновлениями.

Также читайте советы психолога о том, как не заразиться вирусом тревоги .

Фото: соцсети, открытые источники в Сети