Краще за альбом: Фіолет випустив музичну збірку "Стежка"

Новости шоу-бизнеса

Елена Мело

Редактор ленты новостей

Попрок-гурт Фіолет на тлі сучасної української музики виділяється особливою поетичністю та інтимністю. Але "Стежкою" музиканти перевищили навіть самі себе. І замість музичного альбому 21-го травня презентують збірку пісень за аналогією до класичної літератури.

"Стежка"  — збірка виданих синглів і кількох нових творінь Фіолету. Вона стала для гурту пісенним підсумком року життя в карантині. І в такому інноваційному форматі якнайкраще проявився талант Сергія Мартинюка, фронтмена гурту, який до того ж ще й письменник. На сьогодні він випустив романи "Рок-н-рол", "Капітан Смуток" та поетичну збірку "Реп’яхи".

"Стежка", як і книга, має власну обкладинку, пролог та епілог. І без винятку кожна її пісня є окремим твором-одкровенням, що породжує інтимний діалог автора зі слухачем.

  1. Стежка

  2. БРО, ТВОРИ ДОБРО

  3. Слово даю

  4. Залишимося друзями

  5. Пахнеш Щастям

  6. Зовсім не боляче

  7. Застанемся сябрамі

  8. Que seamos amigos

У "Слово даю" Сергій ділиться спогадами про знакові миті дитинства й дорослішання. У "БРО, ТВОРИ ДОБРО" — реакціями на складне політичне сьогодення. У "Пахнеш щастям" — новорічною чіл-історією про рік життя в масках, коли рятують тільки найближчі і віра у своє ремесло. У "Зовсім не боляче" — найбільш сокровенним…

{media_gallery_1}

А однойменний титульний трек збірки став для Сергія навіть пророчим.

Перші рядки "Стежки" народилися позаторік у Барселоні. За цей час у моєму житті змінилося чимало і "Стежка" стала своєрідним символом тих змін, спробою відпустити минуле й рухатися далі. У ній багато ностальгії, самосповідальності, тужливі нотки ерху — китайської скрипки й умовний вайб попмузики 90-х. "Стежкою" я вчуся відпускати болісне минуле й зі щирим оптимізмом дивитися в майбутнє.

— пояснює автор.

Збірка "Стежка" — своєрідний, однак дієвий спосіб розібратися в собі та зцілити власну душу, вступивши в діалог із музикантами.

Слухати збірку: Bandlink .

Також не пропустіть:  День славянской письменности и культуры 2021 — Кирилла и Мефодия