Літній релакс для шкіри обличчя: секрети догляду від дерматолога Мельник

Догляд за обличчям і тілом

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Влітку шкіра обличчя потребує особливої уваги, адже майже весь час перебуває під палючим сонцем. Раніше ми писали, як доглядати за шкірою навколо очей, а тепер розкажемо, як правильно піклуватися за своїм обличчям у спеку.

Влітку шкіра втрачає великий відсоток вологості, тому потребує більше ретельного і правильного догляду. Про доступні секрети догляду за обличчям розповіла лікар дерматолог і косметолог Анастасія Мельник. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Лікар зауважує, що сезонний догляд за обличчям завжди різний. У залежності від погоди і впливу сонця, шкіра потребує різні засоби захисту.

Шкіра миттєво реагує на зовнішні фактори: погода, екологія, стрес. Взимку через холод, вітер і сухе повітря в приміщеннях нас хвилює зневоднення і лущення. Влітку через спеку та сонце важливі SPF захист і усунення зайвої жирності,

— розповіла Анастасія Мельник.

Також дерматолог додала, що влітку для різних типів шкіри будуть і різні косметичні засоби. Головне — це правильне очищення та захист від ультрафіолетових променів.

Звертайте більше уваги на очищення і SPF захист, вводьте в догляд засоби з відновлюючими компонентами і антиоксидантами. Намагайтеся  виключити всі процедури і компоненти, які підвищують фоточутливість шкіри: серединні пілінги, шліфування, лазерну епіляцію, а також агресивні кислоти і ретиноїди,

— зауважила дерматолог.

Зі слів лікаря, найважче улітку жінкам, які мають жирну шкіру. У цьому випадку потрібно обирати мінімум етапів догляду, обмежуючись очищенням, тонізацією, зволоженням і захистом від сонця.

Ретельно очищуйте шкіру гідрофільним маслом і вмивачками в форматі крем-гелю і гелю. Не забувайте про тонізацію. Вибирайте зволоження з гіалуроновою кислотою, гліцерином, алое, алантоїном. Якщо виходите на вулицю, останній етап — санскрін,

— пояснює Анастасія Мельник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що ж стосується сухої шкіри, то влітку вона потребує декілька шарів захисту від пересихання. Дерматолог радить очищати обличчя комбінацією міцелярної води з пінкою або крем-гелю зі зволожуючими компонентами.

Робіть акцент на зволоження і навіть влітку нашаровуйте його в кілька етапів. Вибирайте зволоження з вазеліном, рідким парафіном, силіконом, скваленом, олією ши або кокосовою... Використовуйте санскрін з фізичними фільтрами, в складі яких є оксид цинку або діоксид титану. Вони захищають відразу після нанесення і працюють тільки на поверхні шкіри, тому не викликають подразнення,

— підсумувала лікар.

Важливо: вся інформація медичної тематики, розміщена на сайті HOCHU.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема прийому тих чи інших препаратів, може давати лише фахівець. Якщо у вас проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.

Нагадаємо, днями ми писали про масаж для обличчя в домашніх умовах. Експерти розповіли, як самостійно можна робити масаж гуаша, і на що потрібно звернути увагу, аби не нашкодити собі.