Іграшки, які несуть небезпеку: що не варто купувати своєму пухнастику

Домашні тварини

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Нещодавно ми ділилися добіркою дачних рослин, які можуть вбити вашого собаку, а нині поговоримо про небезпечні іграшки. Виявляється, навіть спеціально розроблені товари для улюбленців можуть бути небезпечними. Розповідаємо, як не придбати один з таких.

Здавалося б, немає нічого простішого, ніж купити іграшку для улюбленця. На жаль, це не так. Деякі з них можуть травмувати, а то й вбити вашого кота чи собаку. Тож, які іграшки потрібно оминати стороною, розповіли у своєму мікроблозі експерти Всеукраїнської ініціативи Save Pets of Ukraine.

Обираючи іграшки, звертайте увагу на:
► Їхні розміри та деталі. Якщо проігнорувати цей критерій, собака чи кіт може проковтнути або подавитися іграшкою чи окремим її елементом.
► Матеріал, з якого вони виконані. Найкраще, щоб це були натуральні матеріали, на кшталт, бавовни, дерева, висушених жил або якісної м'якої гуми, латексу та силікону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Дерев'яні іграшки, а саме - роги, палки, кісточки та гантелі. Вони здатні травмувати ротову порожнину та навіть призвести до ламання зубів улюбленця.

  • Іграшки з дрібними деталями. Не купуйте іграшки, що мають пластмасові очі, вусики та ґудзики. Тварина може проковтнути їх, що призведе до кишкової непрохідності, а то й навіть загибелі пухнастика.

  • Деякі види м’ячів. Обираючи м’ячик для улюбленця, зверніть увагу на його розмір - розмір іграшки повинен відповідати розміру пащі тварини. Якщо взяти дрібніший м’ячик - існує ризик виникнення задухи. Також краще уникати: ► тенісних м'ячів;► тонких гумових м'ячів;► м'ячів-стрибунів;► дисків з крихкого пластику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
  • Іграшки зі спіненого полівінілхлориду досить шкідливі через токсичні матеріали, які надають пружність таким іграшкам. Якщо тварина випадково проковтне шматочок іграшки, у неї можуть виникнути проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

  • Пластикові пляшки теж не підходять для гри. Вони можуть подряпати пащу та сточити зуби, практично як наждачний папір.

  • Іграшки зі стрічками, нитками або мотузками, в яких тварина може заплутатися. Також варто бути обережними з іграшками з пір'ям та блискітками. Якщо вже маєте такі, то дозволяйте котику з ними гратися лише під вашим наглядом. Так ви уникнете ризиків проковтування твариною якогось з елементів іграшки.

Також раніше ми розповідали, як правильно змінити корм. Дізнайтеся, що радять з цього приводу ветеринари.

Фото: freepik.com