Розкішно і святково: оздоблюємо оселю вітражем (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Вітраж — це малюнок зі скла, який може мати різні форми та відтінки, у залежності від смаків замовника. Вітражі пасують і для маленьких квартир, і для великий приватних будинків. Вони пропускають більше світла, збільшують простір візуально і створюють святкову атмосферу. Раніше ми писали, як оздобити інтер'єр за допомогою дзеркал , а тепер розкажемо, які можна використати вітраж у вашій оселі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Там, де мало світла, замість частини стіни можна використати вітраж. Він стане родзинкою інтер'єру, додасть ексклюзивності та більше освітлення. Кольорові частинки скла не лише пропускатимуть сонячні промені вдень, а і відображатимуть штучне світло ввечері.

Сучасні майстри вміють робити будь-які варіанти вітражу на замовлення. Ви можете придумати свою форму, малюнок і кольори. Де саме буде вітраж — вирішувати теж вам.

Сучасні дизайнери представили вітражі не тільки на дверях, а і навколо них. Таке оформлення виглядає, наче двері оздоблені у рамку.

У тренді також вітражі на вікні. Це може бути як усе вікно, так і його частина. Завдяки такому варіанту світло, яке проходить через декоративне скло, грає в оселі різними кольорами. 

Родзинкою інтер'єру можуть стати вітражні картини на стелі. Їх роблять різної форми: від круга чи овалу, до прямокутника або іншої незвичної форми. Штучне освітлення, потрапляючи на такий вітраж, дає ще більше світла.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які кольори найбільше підходять для спальні. Дизайнери розповіли, як за допомогою кольору організувати затишок і релакс.

Фото: Pinterest