Прованс, кантрі чи скандинавські мотиви: оберіть свій затишок для інтер'єру (ФОТО)

Дизайн та інтер'єр

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Етнічний стиль вважається один із найкомфортніших для інтер'єру. Його ще називають фольклорним або народним. Він поєднує гармонію домашнього текстилю, акуратних композицій та спогадів про дитинство. Раніше ми писали, як може виглядати кімната у стилі бароко, а тепер розкажемо, що включає в себе етнічний стиль інтер'єру.

До етнічного стилю інтер'єру входять: скандинавський, прованс, кантрі, середземноморський, східний і колоніальний, пише mauris-design.in.ua. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Скандинавський 

Цей стиль відрізняється лаконічністю і функціональністю: тут немає викрутасів, складних декоративних оздоблень та кольорів. Головне — натуральність. У скандинавського стилю переважають дерево, натуральне каміння, скло, льон, хутро, шкіра та кераміка.

 

Прованс  

У народі його кличуть “французький кантрі” за легкість, простір, багато світла і романтичні деталі. Головне у провансі — ноти старовини: протерті, потріскані меблі, нерівна штукатурка і пастельні кольори. Основні відтінки провансу — теракотовий, лавандовий та соняшниковий.

Кантрі 

Цей стиль має чимало варіацій, а його колорит залежить від обраної країни. У грецькому кантрі — мінімум меблів, яскравий посуд і кольорові рами у вікнах і дверях. Німецьке кантрі включає натуральні матеріали, стилізовані світильники і кований декор.

 

Середземноморський 

Головні акценти цього стилю — морські мотиви, елементи, що пов'язані із сонцем та рослинами. Середземноморський стиль дарує умиротворення, спокій та затишок.

Колоніальний 

У наш час колоніальний стиль в інтер'єрі — це творче поєднання часом несумісних предметів, які утворюють оригінальне оформлення житлового простору. Цей стиль відрізняється своїм плануванням: усе зорієнтоване навколо вітальні. Вільний простір умовно розділяється на зони завдяки різним рівням підлоги, стелі, плетених ширм, розсувних перегородок, екранів з тканини або колон.

Східний 

Цей стиль поєднує в собі нюанси країн Сходу: соковиті відтінки, деревина, багаті картини і незвичні геометричні фігури. Кольорова гама: рожевий, блакитний і жовтий на чорному або білому фоні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як оздобити свою оселю елементами вітражу. Дизайнери представили варіанти, які пасуватимуть навіть для маленького простору.

Фото: Pinterest