Один продукт з вашої кухні надійно захищатиме город від колорадського жука

Сад і город

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Щоб наприкінці літа зібрати гарний урожай, слід дотримуватися певних дій, які допоможуть отримати бажаний результат. Наприклад, ми писали про універсальне підживлення для культур , яке можна приготувати власноруч.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Але підготовка і догляд - це ще не все. Рослини можуть зіпсувати шкідники. Для картоплі, баклажанів та помідорів найбільшу загрозу становлять колорадські жуки. theLime ділиться простим лайфхаком, який допоможе їх подолати. Допоможе звичайна гірчиця.

Як застосовувати гірчицю для боротьби з жуками?

Досвідчені дачники замість промислових інсектицидів використовують гірчичний порошок. Його перевага у тому, що гірчиця не накопичується у ґрунті та тканинах рослин. З неї можна приготувати натуральний засіб.

Для цього у відрі гарячої води (10 л) слід розвести 200 г гірчичного порошку (1 пачка). Розчин слід залишити на 2-3 години під кришкою. Потім - проціджуємо крізь кілька шарів марлі, додаємо 5 ст. л. ложок 9% оцту і 50 г натертого на великій тертці господарського мила. Ці додатки допоможуть суміші якомога довше триматися на листі.

Цим розчином обприскуємо картоплю, томати та баклажани один раз на тиждень. Можна частіше - якщо пройшов дощ чи випала рясна роса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей розчин працює слабше, ніж хімічні інсектициди. Він допоможе, якщо шкідників небагато. Також його можна застосовувати з метою профілактики. Ми писали про те, як правильно сіяти кріп.