Як скласти красивий букет на Трійцю 2023: робимо ідеальну композицію своїми руками (ФОТО)

Усі свята

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Свято Трійці несе за собою багато різних традицій. Одна із найпоширеніших — це освячення трав, які зберігатимуться вдома цілий рік. Здавна наші пращури вірили у те, що свято повинні супроводжувати  8 магічних рослин. Підлогу вдома застеляли лепехою, аби вона притягувала добрих духів. А до букету брали тим'ян, волошку, полин, чебрець, любисток та інші трави, аромати яких боїться нечиста сила.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дизайнери представили 3 наймодніших варіанти оформлення трав. Варто звернути увагу, що вони не стоятимуть у воді, а будуть зберігатися цілий рік. Отож, можна об'єднати їх у кольори та форми, які стануть ексклюзивним оздобленням для інтер'єру.

Трави по своїй природі мають міцні стебла, які можуть порізати ваші руки. У своїй роботі використовуйте гострі ножиці та захисні рукавички. Зав'язувати букет потрібно міцною ниткою шпагату. Потім її можна сховати в оздобленні.

Букет-картина

Наймодніший варіант оформлення букету на Трійці — це букет-картина. Він ексклюзивний, унікальний та стане справжньою родзинкою інтер'єру. Оформіть улюблені трави у мініатюрні букети. Підготуйте дощечки: вони можуть бути будь-якої форми та розміру. Прикріпіть на них маленький букет.

Мініатюрні букети

Завжди доречними для будь-якого інтер'єру є мініатюрні букети. Їх можна поставити у маленьку вазу чи антикваріатну, старовинну чашку. Коли букет засохне, композиція виглядатиме ще гарніше.

Пишні букети

Універсальним оформленням трав залишається їхнє оздоблення у великі, пишні букети. Вони завжди у тренді, тому що мають святковий вигляд, навіть коли засохнуть. Такий варіант букету весь рік буде радувати вас приємним ароматом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про витоки свята Трійці та звичаї, які строго дотримувались наші пращури. Зверніть увагу, що можна їсти у цей день та чого не варто робити, аби не накликати біди.