Поділ екрана та підключення до Wi-Fi без пароля. "Секретні" функції на Android, про які не всі знають

Гаджети та авто

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Насправді ці функції зовсім не секретні. Просто користувачі забувають ними користуватися, а коли їх випадково знаходять, дивуються тому, наскільки ж вони корисні.

На порталі itsider.com.ua поділилися 5 найкориснішими функціями, про які повинен знати кожен власник Android. Можливо, деякі з них здадуться вам банальними, але вони можуть значно покращити ваше життя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заряджання від телефону до телефону

Якщо у вас розрядився телефон, а ваші друзі мають заряджений, можна скористатися потужністю акумулятора їх смартфона. Для цього смартфон має підтримувати OTG-функцію, яка є на 99% найсучасніших моделей Android. Вам також знадобиться OTG-перехідник. Таким чином, можна заряджати не тільки інші Android-пристрої, але й різні аксесуари — від смартгодинника до бездротових навушників.

Поділитись Інтернетом

Ви можете роздати Інтернет з телефону, якщо у вас є доступ до мобільних даних. Зайдіть у налаштування, виберіть "Точка доступу Wi-Fi" та активуйте цю функцію. Інші користувачі зможуть під'єднатися до телефону через Wi-Fi за допомогою пароля, який ви створите.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Підключення до Wi-Fi без пароля

Якщо ви забули пароль від домашнього Wi-Fi, не варто хвилюватися. Зайдіть в налаштування смартфона, перейдіть до розділу Wi-Fi, натисніть на мережу, до якої ваш телефон підключений, і скористайтеся QR-кодом для підключення без пароля. Просто скануйте цей код на іншому пристрої — так ви зможете під'єднатися до Wi-Fi.

Керування технікою за допомогою телефону

Якщо ви втратили пульт від телевізора або кондиціонера, не біда. Ви можете замінити його будь-яким смартфоном з ІЧ-портом. Запустіть програму "Пульт" (зазвичай знаходиться в паці "Інструменти" на робочому столі Android), додайте потрібний пристрій, налаштуйте його та керуйте технікою за допомогою телефону.

Поділ екрана на Android

Android дозволяє працювати у двох програмах одночасно за допомогою функції "Поділ екрана". Скиньте нижню частину екрана всередину або натисніть кнопку багатозадачності. На першій програмі затримайте палець і увімкніть режим розділення екрана, потім виберіть іншу програму, яка вам потрібна для роботи. Тепер ви можете одночасно використовувати обидві програми.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 3 корисних поради , щоб смартфон на Android працював швидше. З цими лайфхаками ваш пристрій "літатиме"!