Як заварити какао, щоб зберегти користь напою: поради експертів

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали тонкощі чайного етикету, про які варто знати, щоб не осоромитись на чаюванні. Тепер ділимось секретами правильного заварювання какао.

Нутриціологи розповіли, яке какао буде найбільш корисним для здоров'я. Про це пише  Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для правильного напою необхідно використовувати чистий порошок какао (дві столові ложки) без ароматичних добавок, цукру та інших інгредієнтів. Заварювати його потрібно гарячою водою (80°С, одна склянка), а не окропом, додаючи невелику кількість натурального меду або стевії для солодощів і кориці для аромату.

Щоб максимально зберегти корисні властивості, фахівці порекомендували не додавати молоко та інші інгредієнти, які можуть знизити засвоєння поліфенолів. Адже саме вони допомагають боротися із запальними процесами, запобігають пошкодженню клітин, розвитку захворювань і ранньому старінню.

Також какао містить магній, залізо, калій, фосфор, цинк, мідь і марганець, потрібні для нормального функціонування організму. А ще - підвищує рівень серотоніну, що може поліпшити настрій і знизити рівень стресу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як правильно варити какао. Також ми розповідали, якими корисними напоями можна замінити каву.

Важливо: вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров'я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров'ям, зверніться до лікаря.