Ви могли робити це неправильно: як насправді треба варити картоплю 

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як готувати баклажани, щоб вони не всотували в себе багато олії. Тепер ділимось правильним методом варіння картоплі. Річ у тім, що багато хто припускається фатальної помилки.

Якими зазвичай є ваші дії при варінні картоплі? Більшість кулінарів миють бульби, чистять шкірку, заливають картоплю холодною водою і ставлять на вогонь. Однак, у цій послідовності є груба помилка. Ukr.Media розповідає, що через неї усі корисні властивості овоча втрачаються.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особливо це стосується молодої картоплі. Такі овочі краще взагалі не чистити. Молоді бульби мають ніжну шкірку, якщо їх добре промити, то картоплю можна подати на стіл просто в "мундирі", а потім їсти продукт разом зі шкіркою. Так збережеться більше корисних мікроелементів.

Коли ж шкірка овоча стає жорсткою, то її все ж краще чистити. Але краще буде, якщо зварити картоплю разом зі шкіркою, а вже тоді - почистити.

Але це не єдина помилка. Важливим нюансом є температура води, в якій ви збираєтеся варити овоч. Часто картоплю заливають водою з-під крана і ставлять на плиту, де вона повільно доходить до кипіння. Але досвідчені кухарі вважають, що так чинити неправильно. Найкраще картоплю опускати в уже киплячу рідину. Тільки так можна зберегти користь продукту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви знаєте, як варити картоплю. Також ми розповідали, як правильно їсти хінкалі.