Не потемніють і не зміняться: поради, які допоможуть зберегти нарізані яблука

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Яблука - дуже корисні та бюджетні фрукти. В них дуже багато вітамінів. Ми розповідали, як правильно засушити їх на зиму. Тепер ділимось порадами, які допоможуть зберегти колір шматочкам яблук.

Після нарізання яблуко може швидко змінити колір або навіть почорніти. На “РБК-Україна” розповіли, що зробити, щоб фрукт швидко не темнів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому темніють яблука

Під впливом кисню окислюються ферменти, що спричиняє зміну кольору. Яблука дуже швидко темніють у розрізаному вигляді при контакті з повітрям. Та цього можна уникнути - потрібно зробити всього лише кілька дій.

Замочіть 

Щоб яблука довго не темніли, шматочки слід замочити у підсоленій воді на 10 хвилин. Цього часу вистачить. Потім виймаємо шматочки з води і кладемо в пакет. Потім лишиться промити яблуко перед вживанням.

Натріть лимоном

Зберегти яблука також можна за допомогою лимона. Просто відріжте скибочку лимона і протріть нею фрукт.

Використайте гумку

Канцелярська гумка допоможе скріпити нарізані скибки яблука разом. Тоді кисень не буде торкатися нарізаних частин, вони збережуть майже такий же колір і твердість.

Мед

Це відмінний природний консервант, він має особливу сполуку, яка деактивує фермент потемніння в яблуках. Потрібно розчинити 1 або 2 столові ложки меду в 1 склянці води кімнатної температури, і замочити яблука в цьому розчині на кілька хвилин.

Звичайна вода

Поріжте яблука, перекладіть у посуд та залийте водою. Це на деякий час допоможе.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Просто оберіть той спосіб, що подобається саме вам. Також ми розповідали, як вибрати найкращий оселедець.