Що дешевше купувати - курячу грудку чи стегно: відомо, де більше м’яса

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно обрати свіжий оселедець. Тепер ділимось, яку частину курки купувати вигідніше.

Куряче філе вважається одним з найсмачніших шматочків тушки. Воно сухе, і не містить ні жил, ні хрящів. При цьому є й інші, не менш привабливі частини курки. Разом із Pixelinform розповідаємо, яку частину при цьому купувати вигідніше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що таке філе стегна

Це шматок окосту, зачищеного від шкірки і кістки. Воно вважається одним із найбільш соковитих, щільних і корисних шматків курки.

Що корисніше: філе стегна чи грудка

Обидва шматочки мають своїх поціновувачів. І, хоч кожна зі сторін може представити свої аргументи, але факти вони полягають в кількості калорій холестерину в двох продуктах:

  • у курячому стегні - 120 ккал;

  • у курячій грудці - 110 ккал.

Чим відрізняється м’ясо цих частин

М'ясо курячого стегна ніжніше і ароматніше, ніж у грудки. Там більше жирів, тому цю частину курки називають однією з найбільш калорійних. На відміну від грудки, філейна частина стегна - це шматочок тушки, відокремлений від каркаса. Воно може продаватись і готуватись як зі шкіркою, так і без неї.

Що вигідніше купувати: грудку чи філе стегна?

Філе курячої грудки - найдорожча частина тушки. Дешевше буде купити окремо курячі стегенця, ніжки або крильця. І, звісно, найбільш вигідним рішенням стане покупка курки цілком. Однак в такому випадку зачищенням і розбіркою тушки вам доведеться займатися самотужки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Тепер ви маєте всі аргументи, які допоможуть не розгубитися в м’ясному відділі. Також ми розповідали, як швидко охолодити каструлю з їжею.