Поширена помилка, через яку ви викинете квашену капусту: чому шматочки стать слизькими і несмачними

Кулінарні підказки

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно заквасити капусту на зиму. Тепер ділимось порадами з приготування й розповідаємо про поширені помилки.

У більшості випадків капусту квасять з додаванням моркви та розсолу. Часто трапляється, що закуска у процесі зберігання страва зовсім неапетитною - шматочки м’якнуть та стають слизькими. Це свідчить про помилки, яких припустилися ще на етапі готування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Першочергова причина втрати стравою привабливого вигляду - робота бактерій. В ідеалі вони повинні бути і працювати, але якщо їх у страві їх забагато - будемо мати сумний результат.

Неправильний посуд

Здавна капусту та й інші продукти квасили у дерев’яних бочках – і це найкращий вибір. Втім, в умовах квартири не завжди зручний. Тому найчастіше капусту квасять у склі, емальованому посуді чи пластику.

Найбезпечнішим є скляний посуд. Але перед приготуванням його важливо ретельно помити та перевірити на наявність сколів. А от найзручнішого - пластику - варто уникати.

Неправильно обрана сіль

Для квашення підходить лише кам’яна сіль. Тому, якщо ви випадково візьмете йодовану - нічого не вийде: вона діє як антисептик і перешкоджає бродінню.

Герметичність

Дуже важливою є деталь, про яку багато хто забуває. Вона полягає у тому, щоб обмежити доступ повітря до капусти, коли ви розкладете її у тару.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазвичай капусту накривають, а зверху встановлюють гніт. Також дуже важливо час від часу протикати капусту до самого дна - щоб виходили гази. Ми розповідали, як правильно це робити.