Як правильно вибрати молоду картоплю: надійні поради та правила зберігання

Рецепти

Юлія Бражнік

Журналістка

Молода картопля з вершковим маслом і зеленню — що може бути смачнішим за цю чудову весняну страву? А хтось любить підсмажити дрібну картоплю на сковороді до золотистої скоринки з часником і подавати з хрусткими огірками та зеленню — теж дуже смачно.

У багатьох магазинах вже почали продавати молоду картоплю, і ви повинні озброїтися корисною інформацією, щоб правильно вибрати її. Портал "Порадник" опублікував кілька корисних порад, які допоможуть купити хорошу якісну картоплю та приготувати з нею ідеальну страву.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поради щодо вибору молодої картоплі

Лише кілька правил допоможуть вам вибрати молоду картоплю, з якої буде легко та просто готувати смачні страви. Звертайте увагу на зовнішній вигляд та розмір:

  • намагайтеся вибирати картоплю середнього розміру. Маленькі незручно чистити і доведеться купувати занадто багато, а велика картопля може бути вирощена на нітратах;

  • молода картопля має тоненьку тендітну шкірку, яку легко зняти, якщо потерти нігтем. Не беріть молоду картоплю, у якої тверда шкірка;

  • на картоплі не повинно бути жодних темних або білих плям, подряпин, вм'ятин та інших ознак того, що картопля чимось хворіє;

  • якщо бачите почорніння, відмовтеся від покупки. Почорніння — ознака фітофтори — захворювання, яке вражає картоплину зсередини, і помітити на поверхні його майже неможливо;

  • уникайте також картоплі із зеленим нальотом. Це не ознака того, що вона ще не дозріла. Швидше за все, картопля полежала на сонці, у ній виробився соланін, який і надає зеленого кольору. Соланін — отруйна речовина, тому краще або не брати таку картоплю, або обов'язково зрізати зелені частини.

Як правильно зберігати молоду картоплю

Зазвичай молоду картоплю купують на зараз, тобто купили, приготували і з'їли. Не прийнято молоду картоплю довго зберігати. Але якщо так вийшло, що у вас залишилося кілька кілограмів і ви не встигаєте їх з'їсти за раз, тоді картоплю потрібно загорнути в темний пакет і вкрити ще додатково якимось темним щільним матеріалом. Зберігати бажано в прохолодному темному місці: можна на балконі знайти закуток, можна — в шафі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про простий і смачний весняний салат за рецептом Євгена Клопотенка. На приготування вам знадобиться лише 10 хвилин.