Олів’є без картоплі - це реально: смачні замінники для святкового салату

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Класичний олів’є - пережиток радянської окупації, все ще багатьом подобається. Але і критики цей салат спіткав немало. Зокрема, говорять про те, що при звичному приготуванні салат дуже важкий для органів травлення та суперкалорійний. І якщо перший ворог - майонез у складі, легко заміняється іншими соусами, то знайти альтернативу картоплі, яка робить його дуже важким, не так легко.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Та рішення є. На Pixelinform розповіли, якими продуктами можна замінити картоплю у складі. Серед них є як екзотичні, так і звичайнісінькі.

Біла риба

Такі сорти риби здаються прісними та нейтральними при самостійному вживанні, але в салаті з іншими продуктами її смак просто “розцвіте”. Додайте відварену білу рибу - і можна відмовитись не лише від картоплі, але й від ковбаси. Салат стане трохи середземноморським і дуже, дуже смачним та ніжним.

Рис

Це базова крупа. Вона не лише замінить картоплю, але й збагатить смак страви. Щоб додати рис, його слід відварити до повної готовності. До речі, годиться не лише білий рис - чорний чи басматі будуть виглядати в салаті яскраво та екзотично.

Топінамбур

Це дуже корисний продукт. На смак він чимось нагадує картоплю, але у підсумку значно легший на шлунок і краще засвоюється. Вводити його можна як у сирому вигляді, так і після термічної обробки.

Батат

Це екзотичний для наших широт солодкий варіант картоплі. Він має не лише незвичайний смак, а ще й яскравий колір. Також за рядом показників батат є кориснішим, ніж картопля. Для олів’є його можна як відварити, так і обсмажити.

Сир

Деякі вили цього продукту можуть зробити олів’є дуже незвичайним та цікавим. Чудовим рішенням буде ввести замість картоплі бринзу. Гарним варіантом може стати адигейський сир.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Загалом же, найкращий сир, який смакуватиме саме вам, можна обрати лише експериментально. До речі, ми писали про те, як за 10 хвилин приготувати піцу з нуля.