Кулінарний трюк: з одним хитрим продуктом горох буде розварюватись моментально

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Горох - це популярний додаток до супів та чудовий гарнір, скажімо, до соковитих курячих котлет . Але часто кулінари ігнорують його, тому що це особливе бобове, що потребує тривалого замочування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Без попереднього замочування горох не рекомендується варити взагалі. Він не лише залишиться твердим, а й створить значне навантаження на органи травлення. Найкраще - замочувати горох на цілу ніч. Та Pixelinform розповідає про спосіб, який дозволить значно прискорити цей процес.

Як правильно замочувати горох, щоб він швидше розварювався

Зазвичай горох замочують на ніч у холодній воді. Деякі кулінари заливають його окропом. Але загалом обидва методи не дозволяють значно вплинути на час варіння. Тому можна скористатися одною простою хитрістю.

Для цього в посудину з водою будь-якої температури потрібно всипати одну ложку соди та розмішати її до розчинення. У такому розчині горох повинен провести всього одну годину. Після цього бобова культура буде дуже швидко розварюватися в пюре.

Є ще один спосіб, що передбачає використання соди та не передбачає замочування взагалі. Начисто промитий горох просто кладуть до каструлі й додають соду вже в процесі варіння. Результати такого методу теж непогані, хоча замочування з собою працює краще.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також ми писали про те, як перетворити гороховий суп на шедевр ресторанного рівня . Потрібно додати один простий інгредієнт.