Від такого дієтичного м’яса ніхто не відмовиться: яскраве філе з курагою (РЕЦЕПТ)

Рецепти

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно приготувати м’ясні човники в духовці. Тепер ділимось рецептом смачного та соковитого курячого філе.

Грудка курки - це частина, яку дуже легко зіпсувати, адже вона легко переварюється і тому часто залишається сухою. На ProstoWay поділились простим рецептом, з яким м’ясо точно залишиться соковитим. З ним можна готувати не лише куряче, а й індиче філе.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • Філе птиці

  • Зелене яблуко

  • Курага

  • Сіль, перець - до смаку

  • Улюблені спеції

Спосіб приготування:

  1. Філе миємо, просушуємо. В кожному шматочку робимо надрізи з відстанню в 1 см. Шматочки трошки присолюємо, навіть якщо намагаєтеся їсти менш солоні страви. Це особливість м’яса - для розкриття смаку воно вимагає солі. Від цього продукт точно сухим не стане.

  2. У кожен розріз, так звану “м’ясну кишеньку”, вкладаємо шматочок кураги та скибочки зеленого яблука. Шматочки перекладаємо на фольгу та добре запаковуємо, щоб під час запікання сік не витікав.

  3. Відправляємо у заздалегідь розігріту духовку. Температура - 200 градусів, на 30 хвилин.

  4. Є ще один простий трюк - після того, як дістали м’ясо з духовки, не відкривайте і не розрізайте його одразу. Дайте постояти хоча б 15 хвилин у фользі - і можна смакувати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таке м’ясо смачно їсти як гарячим, так і після холодильника без розігріву. Воно чудово підходить для нарізки у м’ясну тарілку. В гарячому вигляді це - чудова основна страва. На гарнір до неї пасуватиме запечена картопля.