Кінопрем’єри липня: багато рожевого у світі “Барбі” та екстремальні трюки Тома Круза у новій “Місії”. 5 головних фільмів

Найочікуваніші фільми цього липня – це, безперечно, нова “Місія неможлива” (розбита на дві частини) з нестаріючим Томом Крузом та комедія з життя культової ляльки – “Барбі”. Проте блокбастери-блокбастерами, а про більш “заземлене” кіно забувати не варто. Адже в ньому є пригоди, романтика та відмінна акторська гра (це ми зараз про хіт іспанського прокату “Найкращий бос” із неперевершеним Хав’єром Бардемом). Отже – всі в кіно!

“Місія неможлива. Розплата. Частина перша”

Це вже сьомий за рахунком фільм франшизи. І сьогодні навіть складно повірити в те, що перша “серія” саги, яка вийшла 27 років тому -  у 1996, знімалася у стилі “антібонд”. Тобто йшлося про створення героя, який на відміну від сексистського агента 007, буде розв’язувати питання не за допомогою спокушених ним красунь, хитромудрих гаджетів та кулаків, а виключно завдяки своїм блискучим розумовим здібностям. Проте, вже у другому фільмі герой Тома Круза несподівано перетворюється на альтер его свого британського суперника. З того часу, він постійно міняє дівчат, гасає на шикарних автівках та виконує карколомні трюки.

До речі, на цей раз нас чекає неймовірний стрибок на мотоциклі у безодню! Традиційно, всі трюки Том робив власноруч (а, між тим, йому вже 60 років!). Причому, на випадок, якщо зірка постраждає, трюк знімали у перший день зйомок. Мовляв, якщо щось піде не за планом, то простіше буде згорнути проєкт, ніж потім домальовувати обличчя Круза комп’ютером. Такий от холодний розрахунок. Щодо сюжету картини, то він тримається за сімома замками.

“Барбі”

Ви тільки уявіть собі: існує такий світ, де білявка Барбі (а це ім’я в ньому носять усі дівчата) – не є ідеальною! Тобто її параметри не відповідають загально встановленим для красунь у Барбіленді! Що ж залишається бідолашній? Покинути свій ляльково-фантастичний світ та відправитись підкорювати світ людей! Проте і там, як виявляється, все вельми непросто…

Приготуйтеся – буде багато рожевого кольору. Взагалі буде багато яскравих кольорів, які усіляко намагатимуться вичавити із ваших очей усю кров! Як пожартував один західний критик – чоловіків палітрою цього фільму загалі можна катувати. Проте є одне важливе “но” – Барбі грає найсексуальніша акторка сучасного Голлівуду Марго Роббі (це не я сказав, а Квентін Тарантіно), то ж психоделічні фарби можна і потерпіти трохи. Супутника Барбі Кена – грає Райан Гослінг – а це вже найкращий прес Голлівуду (це знову стверджую не я, а партнерка Райана по “Ла-Ла-Ленду”  Емма Стоун). Отже, існує як мінімум два бонуси – для нього і для неї, щоб таки подивитися це кіно!

“Котяче життя”

В принципі, нормальній людині, щоб зацікавитись цим фільмом, цілком вистачить інформації, що воно “про котика”. Проте це дійсно класне кіно. В міру драматичне (за котика, який збігає з дому, доводиться трохи понервуватися) проте і без зайвих рожевих соплів. Він – про дружбу людини й  звіра. Про дорослішання та відповідальність.

До речі – кіт у кадрі реальний. Звісно, що для деяких сцен в нього були дублери, проте все що ви бачите на екрані – справжнє. Тобто ніяких тобі трюків та спецефектів зроблених на комп’ютері. В основу фільму покладено однойменний роман письменника Моріса Женевуа, написаний ним у далекому 1931 році.

“Найкращий бос”

Фільм розповідає о кількох напружених днях з життя власника сімейного підприємства (чи не найкраща роль цього десятиріччя Хав’єра Бардема!), який чекає на важливу для нього комісію та одночасно намагається розібратися з купою дурних проблем (сексі практикантки, звільнені робітники, нервові зриви колег), які валяться на нього як з рогу достатку!

Назва фільму вводить глядача в оману – автоматично очікуєш на щось дуже недолуге, із жартами нижче поясу. А насправді маємо один з найголовніших іспанських фільмів останніх років, який отримав 20(!) номінацій на національну кінопремію “Гойя” та був номінований на “Оскар” як найкращий іноземний фільм. Погодьтеся, це як мінімум викликає повагу!

“Якби вона знала”

У Мії – квіткова крамниця і відбою не має від клієнтів. Бо дівчина має дар – підібрати найкращий з усіх можливих букетів. А от в особистому житті в неї вже не все так райдужно. Адже Мія шукала справжнє кохання, і коли їй це нарешті вдалося , виявилось, що у долі вельми дивне почуття гумору. Адже Мія знайшла одразу… двох чудових хлопців (недарма кажуть, що то пусто, то густо). І тепер їй треба вибрати з них когось одного. А це так непросто!

Якщо ви втомились від того, що коїться за нашими реальними вікнами, і забажали трохи романтики, то вам сюди! Інколи творці фільму, звісно, кладуть в “каву забагато цукру”, проте нехай. Зараз можна. Суто у лікувальних цілях.

Раніше ми розповідали про головні серіали липня 2023 року. Цього місяця на нас очікує 6 крутих серіальних прем'єр – від продовження легендарної "Футурами" до страшного й смішного водночас "Жаху Долорес Роуз".