Кінець епохи креативу? Джеремі Скотт йде з посади креативного директора Moschino

Новини ТВ-шоу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Популярний американський модельєр Джеремі Скотт залишає посаду креативного директора італійського Будинку моди Moschino. Пресслужба заявила, що за 10 років роботи дизайнер зміг відродити популярність модного бренду, проте минулого місяця, на тижні моди в Мілані, він показав свою останню колекцію для Moschino S.p.A.

Джеремі Скотт наголосив, що вдячний Массімо Ферретті за можливість залишити свою спадщину в незвичайних колекціях і колабораціях з іншими компаніями. Ймовірно, після звільнення модельєр зосередить увагу на роботі власного однойменного бренду, заснованого 1997 року в Парижі.

Останні 10 років у Moschino були чудовим святом творчості та уяви. Я так пишаюся тією спадщиною, яку залишаю після себе. Я хотів би подякувати Массімо Ферретті за честь очолити цей культовий модний Дім. Також хотів би висловити подяку всім своїм шанувальникам з усього світу, які захоплювалися мною, моїми колекціями і моїм баченням. Без вас все це було б неможливо,

Related video

— каже Скотт.

Свою першу колекцію для Moschino Джеремі Скотт представив навесні 2014 року. Її особливістю стали іронічні написи на представлених елементах гардероба, стьобаний одяг і масивні золоті аксесуари.

Кінець епохи креативу? Джеремі Скотт йде з посади креативного директора Moschino - фото №1

А ось остання робота Джеремі Скотта для Moschino була показана в рамках Тижня моди в Мілані 2023 року. Колекція осінь-зима 2023/2024 відзначилася твідовими вбраннями, напівпрозорими сукнями, спідничними костюмами, особливістю яких стали яскраві квіткові принти, об'ємні рукави та розмаїття золотистих прикрас, що є відмінною рисою Будинку моди.

Кінець епохи креативу? Джеремі Скотт йде з посади креативного директора Moschino - фото №2

Мені пощастило, що я мав можливість працювати з творчою силою, якою є Джеремі Скотт. Я хотів би подякувати йому за його 10-річну прихильність до спадщини Франко Москіно і за створення яскравого і радісного бачення, яке назавжди залишиться частиною історії Moschino,

— сказав Массімо Ферретті, виконавчий голова компанії Aeffe, до якої входить Moschino.

Кінець епохи креативу? Джеремі Скотт йде з посади креативного директора Moschino - фото №3

Нагадаємо, нещодавно співачка Tems здивувала неймовірним образом на червоній доріжці Оскара-2023 у сукні від українського бренду .

Фото: GettyImages