Сукня помсти принцеси Діани: чому леді порушила дрес-код королівської родини

Новини ТВ-шоу
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Минуло 30 років, а новини про королівську родину досі публікуються на всіх шпальтах газет і журналів. Тільки у той час причиною піку популярності стало болісне для принцеси Діани публічне зізнання від принца Чарльза. Це спровокувало леді Ді одягнути сукню, яка не відповідала дрес-коду королівської родини. Раніше ми розповідали вам про те, що 6 травня цього року старший син покійної королеви Єлизавети II офіційно зійде на престол , а сьогодні розкажемо, яка сукня принцеси Діани стала однією з найвідоміших у світі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Принц Чарльз та принцеса Діана уже фактично не жили разом. Проте 29 липня 1994 року Чарльз публічно заявив, що має романтичні стосунки із його давньою подругою, коханкою Каміллою Паркер-Боулз. Шокуюча новина і стала поштовхом порушення дрес-коду принцесою Діаною, пише focus.ua .

Related video

Відомо, що принцесу Діану запросили на вечерю Vanity Fair, аби зібрати кошти для галереї Serpentine у Гайд-парку. Спочатку вона відмовилася від участі, але після свого інтерв’ю таки з’явилася… у короткій, вульгарній чорній сукні, яка повністю перекреслила поняття дрес-коду королівської родини.

Сукня помсти принцеси Діани: чому леді порушила дрес-код королівської родини - фото №1

Шокуюче вбрання принцеси Діани стало мовчазною публічною відповіддю на зізнання принца Чарльза про коханку. Сукню назвали сукнею помсти.

Історія скандальної сукні

На звану вечерю принцеса Діана заздалегідь обрала сукню від Valentino, але інтерв’ю Чарльза змінило її вибір. 
Сукня помсти була пошита у магазині дизайнера Крістіни Стамболіан у 1991 році. Зі слів модельєра, принцеса хотіла мати «особливу сукню для особливого випадку». Тому разом із дизайнером леді намалювала декілька ескізів, один із яких був пошитий за 60 годин.

Сукня помсти принцеси Діани: чому леді порушила дрес-код королівської родини - фото №2

Стамболіан пригадує, як побачила шпальта газет із одягненою публічно сукнею «для особливих випадків». З її слів, принцеса нагадала «Лебедине озеро»:

Вона вважала за краще не грати цю сцену, як Одетта в білому. Вона явно злилася. Вона грала її, як Оділлія в чорному. На нігтях у неї був яскраво червоний лак, чого ми ніколи раніше не бачили, вона казала: «Давай сьогодні будемо злими».

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пам’ятає той день і екс-стиліст принцеси Ганна Харві:

Вона хотіла виглядати на мільйон доларів. І вона це зробила. Принцеса була в захваті від того, що справила враження.

Проте згодом виявилося, що принцеса насправді дуже переживала за свій вибір. Зі слів колишнього дворецького Пола Баррелла, який і обрав сукню помсти для принцеси, – вона взагалі не бажала бути присутньою на тій вечері:

Вона сказала: «Я не можу піти, я не можу дивитися в обличчя світу, знаючи, що тільки-но сказав Чарльз. І в будь-якому випадку мені нема чого надіти…». Я пішов у її вбиральню, витягнув сукню Крістіни Стамболіан і показав їй.

Сукня, яка провисіла у шафі 3 роки, бездоганно підійшла принцесі. У 1997 році її виставили на благодійному аукціоні та продали за 65 тисяч доларів. Усі кошти принцеса перевела на фонд.

Сукня помсти принцеси Діани: чому леді порушила дрес-код королівської родини - фото №3

Нагадаємо, раніше ми розповідали про історію життя леді Діани Спенсер. Історики розповіли, чий родовід пов'язаний із віконтами Елторпа та Уїнстоном Черчиллем.